Iné športy

Prvýkrát v histórii humenskej atletiky: Aha, čo dokázali mladé Humenčanky!

Členovia 1. AK Humenné sa vybrali do Dudiniec na Majstrovstvá Slovenska v cezpoľnom behu. A pre humenský klub boli nadmieru úspešné, veď čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Prvýkrát v histórii humenskej atletiky: Aha, čo dokázali mladé Humenčanky!
Zdroj: 1.AK Humenné

Humenčanky v súťaži družstiev sa totiž stali majsterkami Slovenska! Ako uvádza klub, je to prvýkrát v histórií humenskej atletiky, ktorá sa datuje od novodobej Slovenskej republiky. Staršie žiačky bežali na 1600 m v zložení Ivana Švigárová, Petra Frivaldská a Ema Cipková. Ivana skončila na siedmom mieste, Petra v tesnom závese na deviatom mieste a Ema dobehla zo štyridsať pretekárok na dvadsiatom siedmom mieste. Celkový súčet v upravenom poradí bol 14, jedno umiestnenie ich posunulo na prvé miesto. Aj preto dievčatá dostali príkaz nevzdávať sa a bojovať do konca a prebehnúť čo najviac pretekárok. Za Humenčankami skončili atletický klub Bojničky a ŠK Skalica.

Mladšie žiačky bojovali na 1000 m trati o pódiové umiestnenie. No štvrté miesto bolo malým sklamaním. Natália Bobaľová skončila na dvanástom mieste. Jana Mihaľková skončila osemnásta, Bianka Polovková skončila na dvadsiatom druhom mieste a Michaela Černegová skončila na tridsiatom šiestom mieste. Do poradia družstiev sa započítavali prvé tri pretekárky a dievčatám stupne ušli o štyri umiestnenia so súčtom bodov 35. V družstvách a jednotlivcoch chýbali humenskému klubu sestry Ivančové, Miška a Tamara. Súčasne prebiehali vrcholné preteky v kanikrosse a to v podobe majstrovstiev Sveta a Európy, kde dosiahli popredné miesta a stali sa majsterkami vo svojich kategóriách.

Starší žiaci na 2000 m trati bojovali len v jednotlivcoch. Arthur Kassay dobehol na 25. mieste a Daniel Olej skončil na 38. mieste.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Informácie a foto poskytol Marek Lučka, štatutár a tréner 1.AK Humenné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM