Kultúra

Prvý máj v Humennom? Program je pripravený v kulturáku i na amfiteátri

Prvého mája to bude už tradične viac ako inokedy žiť aj v Humennom. Program je pripravený na miestnom amfiteátri, naplánovaný je aj Majáles v kultúrnom dome no a v plnom prúde už budú taktiež Švejkove pivné dni na námestí.

Ilustračný obrázok k článku Prvý máj v Humennom? Program je pripravený v kulturáku i na amfiteátri
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte pred 1. májom takisto tradične je naplánované stavanie mája pri tunajšom kultúrnom dome a to vo štvrtok 30. apríla o 16:30. Účinkovať bude Základná umelecká škola Mierová, tanečný odbor pod vedením Ľubice Hodovancovej.

Taktiež vo štvrtok štartujú Švejkove pivné dni. Na druhý deň, teda v piatok 1. mája, je na pláne slávnostné otvorenie tohto pivného festivalu pod záštitou primátorky mesta Jany Vaľovej a s účasťou speváčky Evy Mázikovej. Slávnostne bude tiež osadená socha Dobrého vojaka Švejka, ktorá bola venovaná mestu Humenné od partnerského mesta Užhorod.

1. mája sa otvoria aj brány miestneho amfiteátra, kde od 14:30 postupne vystúpia FSS Vechovčan, FS Rozmarija aj MSS Rusinija. Vstup bude voľný. O 18:00 je v estrádnej sále kultúrneho domu pripravený Majáles, účinkovať bude trio Magurových a do tanca bude hrať kapela Geroc´k. Lístky na túto akciu budú stáť 8 eur.

Prečítajte si tiež:

Švejkove pivné dni a MS v hokeji? Lákavá kombinácia, aha čo sa bude na námestí diať!

Líder kapely No Name Igor Timko EXKLUZÍVNE: Pre toto sa do Humenného vždy tešíme!

Titulné foto: ilustračné

Video: ŠPD a stavanie mája v minulom roku

ŠPD a stavanie mája v minulom roku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM