Rôzne

Problémy s podchodom: Mesto urguje reklamáciu... V prípade potreby podnikne právne kroky!

Problémy s obkladom, ktoré sa na humenskom podchode vyskytli len pár mesiacov po jeho rekonštrukcii, reklamovala radnica u dodávateľa stavby. Obklad sa na niektorých miestach stále vlní a odlepuje...

Ilustračný obrázok k článku Problémy s podchodom: Mesto urguje reklamáciu... V prípade potreby podnikne právne kroky!
Zdroj: Dnes24.sk

„Dňa 30.6. 2014 mesto vykonalo obhliadku podchodu, počas ktorej stavebný odbor vyhodnotil zápisnicu závad a ešte v ten istý deň zaslalo dodávateľskej spoločnosti „urgenciu reklamácie záručných vád diela“, v ktorej firmu žiada o neodkladné odstránenie nedostatkov, inak podnikne právne kroky v zmysle platných právnych predpisov,“ uviedla pre Humenné24 hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková.

Podľa jej ďalších slov, následne prebehlo stretnutie so zástupcom dodávateľskej firmy, na ktorom sa zúčastnení dohodli na odstránení závad a to v rámci reklamácie, ktorú radnica podala ihneď po zistení nedostatkov.

„Materiál, z ktorého je obklad vyrobený, je kvalitný a trvácny a zhotoviteľ zrejme nerátal s jeho rozťažnosťou pri vyšších teplotách, čo bude musieť pri reklamácii zohľadniť a odstrániť nedostatky,“ vysvetľuje hovorkyňa.

Ako dodala, mesto zadržalo firme takmer 12 000 eur, ktoré budú uvoľnené po úplnom odstránení závad v podchode. K možným sankciám sa mesto vyjadrí až po ukončení reklamačných prác.

Fotogaléria: 6.7. 2014

PROBLÉMY S PODCHODOM: Mesto urguje reklamáciu. V prípade potreby podnikne právne
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM