toš Správy Samospráva

Prípadná izolácia zdravotníkov z humenskej nemocnice? Župa im poskytne tieto priestory

Prešovský samosprávny kraj je pripravený poskytnúť svoje ubytovacie kapacity pre repatriantov, zdravotnícke zariadenia alebo štátne orgány.

Ilustračný obrázok k článku Prípadná izolácia zdravotníkov z humenskej nemocnice? Župa im poskytne tieto priestory
31
Galéria
Zdroj: TASR

Prešovský samosprávny kraj (PSK) je na základe analýzy možností kraja pripravený poskytnúť svoje ubytovacie kapacity pre tých občanov vracajúcich sa na Slovensko, ktorí požiadali o štátom organizovanú repatriáciu a tiež pre zdravotnícke zariadenia alebo štátne orgány.

Pre tento účel vyčlenil sedem ubytovacích zariadení v školských internátoch, ktoré sú z dôvodu prerušenia výučby aktuálne prázdne. Informovala o tom Ivana Ondriová z Oddelenia komunikácie a propagácie PSK.

Prešovská župa podľa jej slov okrem iných žiadostí zaevidovala aj tú od nemocnice v Humennom a vyhradila pre prípadnú izoláciu zdravotníkov internát tunajšej Strednej zdravotníckej školy s kapacitou 50 lôžok.

„Prešovský kraj chce aktívne pomáhať v boji proti nákaze. Aj keď je situácia v kraji relatívne pokojná, musíme byť pripravení aj na krízové situácie. Evidujeme významný počet navrátivších zo zahraničia, ktorí musia zostať v karanténe a dopytovaní sme aj zo strany viacerých poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, takže určite chceme byť maximálne ústretoví,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.

Riaditelia vybraných ubytovní župných stredných škôl a internátov sa musia podľa jeho slov teraz ukázať ako tí najlepší manažéri.

"A ja už teraz viem, že nimi sú. Je z ich strany potrebné zmenežovať si celý pracovný tím, vrátane koordinátora, dobrovoľníkov a svojich zamestnancov, zriadiť nonstop telefónnu linku a ďalšie náležitosti pre chod karanténneho zariadenia. Sme pripravení byť im v tejto situácii v každom ohľade a v rámci našich možností nápomocní,“ doplnil Majerský.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM