Tomáš Šuhajda Samospráva

Primátorka o investičnom roku 2016: Na čo je Vaľová veľmi hrdá? VIDEOZÁZNAM

V piatok sa na pôde Mestského úradu v Humennom uskutočnila tlačovka, na ktorej primátorka Jana Vaľová okrem iného sumarizovala investičný rok 2016.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka o investičnom roku 2016: Na čo je Vaľová veľmi hrdá? VIDEOZÁZNAM
Zdroj: Dnes24.sk

„Chýli sa nám rok 2016 k záveru a finišujú aj stavebné práce“, poznamenala na úvod piatkovej tlačovej konferencie primátorka Humenného Jana Vaľová a začala tým svoje sumarizovanie investičného roka 2016.

Veľmi hrdá

„Určite ste všetci postrehli, že sme začali s opravou havárie strechy na zimnom štadióne. Som veľmi hrdá na to, že sa našli financie v rozpočte,“ uviedla Vaľová s tým, že podľa jej informácií majú problémy so zimnými štadiónmi aj iné okolité mestá. „Sú to veľmi vysoké investície a mám informácie od kolegov – primátorov, že na takéto opravy máloktoré mesto má financie,“ doplnila primátorka.

„Ďalšou investíciou, ktorú sme dokončili, bola rekonštrukcia verejného osvetlenia na sídliskách I, II, IIA a Poľana. Potom to bolo odkanalizovanie Brestovskej ulici, ktoré sme dokončili na jar,“ uviedla ďalej Vaľová, až sa dostala k futbalovému štadiónu a druhej etape jeho rekonštrukcie.

O ďalšom postupe prác na futbalovom štadióne budeme informovať už čoskoro v samostatnom článku!

Medzi ukončenými investičnými akciami v tomto roku Vaľová nezabudla pripomenúť prístavbu Materskej školy Osloboditeľov 1. Momentálne sa podľa jej slov rekonštruujú chodníky. „Ukončená už je tiež súťaž k medzigarážovým priestorom na Sídlisku III,“ poznamenala primátorka s tým, že stavenisko je už odovzdané. Záverom doplnila realizáciu detského ihriska na Komenského ulici, na ktoré mestu poskytlo peniaze Ministerstvo financií.

Kedy má byť strecha hotová?

Vzápätí sa J. Vaľová vrátila k zimnému štadiónu, kde aktuálne prebehla súťaž na osvetlenie ľadovej plochy. Strecha by mala byť hotová do 10 dní. „Nasleduje oprava elektroinštalácie a elektriky, takisto už vysúťažená,“ doplnila primátorka. Tá ďalej informovala, že hokejový zväz poskytne mestu dotáciu na nové mantinely až budúci rok, no tieto peniaze sú ochotní dovtedy poskytnúť konatelia MHK, ktorí podľa jej slov taktiež opravujú šatne.

„Chceli by sme ešte dokončiť opravu Domu smútku, kde sa prepadáva dlažba a všetko… Určite nepôjdeme do úplnej rekonštrukcie, pretože mesto bude potrebovať aj nový cintorín, nový dom smútku,“ dodala na margo investičných akcií v roku 2016 Jana Vaľová.

Pozrite si na videu nezostrihané vyjadrenie Jany Vaľovej k investičnému roku 2016 v Humennom.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM