Rôzne

Primátorka Jana Vaľová: Žiadnych 250 migrantov sa do Humenného nechystá

Primátorka Humenného Jana Vaľová vo svojom vyhlásení uviedla, že je oficiálne potvrdené, že žiadnych 250 migrantov sa do Humenného nechystá.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Jana Vaľová: Žiadnych 250 migrantov sa do Humenného nechystá
Zdroj: TASR

„Žiadnych 250 migrantov sa do Humenného nechystá. Takto som reagovala hneď na prvé falošné správy o tom, ako sa má azylové centrum v Humennom naplniť utečencami. Bolo úplne zrejmé, že pred sobotňajšími komunálnymi voľbami sa niekto pokúsil zneužiť pracovný materiál z dielne Ministerstva vnútra, ktorým chceli iniciatívni úradníci po siedmy raz upraviť spôsob fungovania azylového centra,“ uviedla humenská primátorka.

Tá ďalej dodala, že ako poslankyňa Národnej rady SR sa spojila s predsedom vlády Petrom Pellegrinim aj ministerkou vnútra Denisou Sakovou. „Premiér ma ubezpečil, že žiaden takýto materiál sa na rokovanie vlády zaradiť nechystá. V oficiálnom vyhlásení uviedol, že ostro odmieta "zneužívanie a bezdôvodné účelové strašenie občanov témou migrácie niektorými opozičnými stranami v rámci prebiehajúcej kampane ku komunálnym voľbám“. Keďže na žiadne iniciatívne aktivity v tejto oblasti niet v súčasnosti žiadneho dôvodu, ministerka vnútra svoj materiál stiahla," doplnila Vaľová.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM