Rôzne

Pridáte sa aj vy? V Humennom bude mať zastávku cyklistický pelotón jazdiaci pre dobrú vec

Túto sobotu sa môžete pred Centrom voľného času Dúha v Humennom stretnúť s cyklistami jazdiacimi pre dobrú vec - pomoc onkologicky chorým deťom.

Ilustračný obrázok k článku Pridáte sa aj vy? V Humennom bude mať zastávku cyklistický pelotón jazdiaci pre dobrú vec
Zdroj: TASR

Od roku 2010 sa každoročne organizuje v rámci projektu Na bicykli deťom charitatívna cyklojazda naprieč Slovenskom a Moravou. Cyklisti navštívia spolu 237 miest a obcí, aby najazdili vyše tisíc km počas ôsmych dní od 16. – 23. júna.

Počas svojej jazdy navštívia nemocnice a onkologické oddelenia, kde sa liečia malí pacienti. A keďže má toto podujatie charitatívny charakter, jeho cieľom je vyzbierať čo najviac finančných prostriedkov počas jazdy, ktoré sa neskôr venujú onkologicky chorým deťom a ich rodinám na rekondičné pobyty, či dopravu takýchto pacientov.

A práve v rámci prvej etapy idúcej zo Stakčína cez Košice až do Prešova sa cyklisti, medzi nimi aj známe osobnosti, zastavia 16. júna aj v Humennom pred CVČ o 9:26 hod.

„Účastníkom charitatívnej cyklistickej turistiky sa môže stať každý kto rád športuje, ale i ten, kto chce symbolicky prejaviť ochotu pomôcť. Stačí vysadnúť na bicykel a pridať sa na ktoromkoľvek mieste do pelotónu,“ ozrejmila Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom s tým, že keďže nejde o žiadne preteky, tak zapojiť sa môžu i starší ľudia a deti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM