Tomáš Šuhajda Rôzne

Príchod Stevena Seagala do Strážskeho: Svoju návštevu prisľúbil už pred rokmi!

Americká star Steven Seagal a Strážske pre mnohých ťažko predstaviteľná kombinácia. No je to tak a tento herec, bojovník ale aj spevák sem skutočne zavíta. Už pred týždňom sme vám priniesli článok, v ktorom sme sa snažili celý tento jeden veľký príbeh podať od samého začiatku.

Ilustračný obrázok k článku Príchod Stevena Seagala do Strážskeho: Svoju návštevu prisľúbil už pred rokmi!
Zdroj: Webnoviny.sk

Článok EXKLUZÍVNE: Príbeh majstra, ktorý stojí za príchodom Stevena Seagala do Strážskeho! nájdete TU.

Jeho hlavnou postavou je Peter Tomko Sensei, držiteľ 5. danu v Aikido. Majster zo svojho výcikového centra Red Dragon mal tú česť so Seagalom osobne už niekoľkokrát a jeho príbeh od začiatku si môžete prečítať práve v tom predošlom článku.

Ojedinelé tréningy Seagala v Európe

Od roku 2004 Steven Seagal tréningy v Európe už prakticky nevedie (len niektoré high private lesson) a o to bude jeho návšteva a následný workshop Aikida v Strážskom výnimočnejší. A vlastne, nie je ani veľa štátov na mape starého kontinentu, kde tréning v minulosti viedol.

„Keď som sa stretol s pánom Seagalom v roku 2005, povedal som mu, že Red Dragon bude vždy a hrdo šíriť jeho prístup k výučbe Aikida, že to bude vždy Aikido, ktoré sa dá použiť ako sebaobrana, so všetkou psychologickou prípravou, ktorú ponúkal na svojich tréningoch,“ spomína Tomko. Seagal mu odvetil: „It will beautiful."

Dohodli sa, že ak raz bude mať Red Dragon nejaké vážne výročie, príde k nim urobiť tréning. Výcvikové centrum oslavuje 10. výročie a Steven Seagal tu povedie seminár!

Na semináre hlavne do Paríža

„Držať tempo s pánom Seagalom bolo stále náročnejšie, aj keď ako profesionálny tréner som to niekoľko rokov dokázal, ale napriek tomu som sa v roku 2007 „dal dokopy“ so Senseiom Christianom Tissierom z Paríža, ktorého som požiadal o dozor nad výučbou Aikida v Red Dragon a odvtedy chodievam dvakrát do roka do Paríža na jeho tréningy a semináre a plus k tomu aspoň jeden seminár absolvujem v inej krajine Európy, napr. v Krakove, Viedni, Budapešti, Frankfurte, či Poznani,“ vysvetľuje svoje aktuálne fungovanie Peter Tomko Sensei, ktorého výcvikové centrum Aikida funguje pre verejnosť okrem Strážskeho aj v Humennom, Michalovciach či v Košiciach.

Fotogaléria: Peter Tomko Sensei

Videogaléria: Miesto, kde sa predstaví Steven Seagal – telocvičňa Strednej odbornej školy v Strážskom

Plánovaný príchod Stevena Seagala šokoval: Pozrite, kde presne sa v Strážskom ob
1
Galéria
Príchod Stevena Seagala do Strážskeho: Svoju návštevu prisľúbil už pred rokmi!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM