Tomáš Šuhajda Samospráva

Letné horúčavy sú už tu: Na námestí v Humennom pribúdajú letné terasy

Nejeden Humenčan si teplé dni v Humennom automaticky spojí aj s chvíľami posedenia na letných terasách miestnych podnikov. Ako to s nimi bude tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Letné horúčavy sú už tu: Na námestí v Humennom pribúdajú letné terasy
Zdroj: TASR

Záujem je…

K 20.4.2013 bolo na Mestský úrad v Humennom doručených 9 žiadostí o umiestnenie letnej terasy. „Predpokladáme, že žiadostí bude ešte viac. Z 9 podaných žiadostí mesto dalo povolenie 8 prevádzkam. Jednej z podaných žiadostí Odbor územného plánovania a výstavby povolenie na prevádzkovanie letnej terasy nevyhovel. Predmetná terasa podľa návrhu umiestnenia značne zasahovala do pešieho chodníka, ktorý slúži ako prechodový koridor. Súčasne by táto terasa zasahovala do bezbariérového chodníka,“ informuje Michala Macková z mestského úradu.

Aké sú podmienky umiestnenia letnej terasy?

Letná terasa nesmie zasahovať do chodníka pre peších takým spôsobom, aby ich obmedzovala, či ohrozovala. Rovnako nesmie blokovať vjazd ani výjazd na verejné priestranstvo.

Čas predaja

Terasy sa na námestí umiestňujú od apríla do septembra. Čas predaja je do 22. hod., v mesiacoch júl a august do 24. hod. v piatok, sobotu a nedeľu. Čas predaja mimo obytnej zóny je najdlhšie do 24.00 hod. V prípade sťažností občanov môže byť otváracia doba upravená len do 22. hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: humenne.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM