Rôzne

Priame ícečko na trase Humenné - Bratislava: Poznáme všetky podrobnosti o tejto novinke!

Už včera sme vás ako prví informovali o zavedení nových InterCity vlakov, ktoré budú jazdiť v piatky z Bratislavy do Humenného a nedele z Humenného do Bratislavy. Prečítajte si podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Priame ícečko na trase Humenné - Bratislava: Poznáme všetky podrobnosti o tejto novinke!
Zdroj: TASR

„V prieskumoch zaznamenávame rastúci záujem o priamu a rýchlu dopravu zo vzdialenejších miest východného Slovenska na západ krajiny a naopak,“ uviedol k tejto novinke riaditeľ úseku obchodu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jozef Schmidt.

Zvýhodnené uvádzacie ceny

Pre cestujúcich sú pripravené zvýhodnené uvádzacie ceny. Za cestu z Humenného do Bratislavy cestujúci zaplatia 19 eur v druhej triede vlaku a 29 eur v prvej triede. Do 15 rokov, študenti či dôchodcovia od 70 rokov zaplatia 16 eur v druhej alebo 26 eur v prvej triede.

IC Šarišan je nový vlak najvyššej kvality. Súprava bude zostavená z vozňa 1. triedy, reštauračného vozňa a modernizovaných klimatizovaných vozňov 2. triedy so zásuvkami pre počítače. Vo vlaku je dostupné wifi pripojenie k internetu, v 1. triede je v cene lístka aj nápoj, káva/čaj alebo minerálka a denná tlač či reštauračné služby.

V piatky Z a nedele DO Bratislavy

IC 1502 Šarišan bude štartovať v Humennom každú nedeľu o 13:46. Príchod do Bratislavy je o 20:23. Cesta by tak mala trvať 6 hodín a 37 minút. Z Bratislavy do Humenného bude chodiť IC 1501 Šarišan v piatky a to o 15:37 s príchodom o 22:10. Cesta v tomto smere tak bude trvať ešte o štyri minúty menej.

Novovzniknuté InterCity vlaky, ktorá začnú jazdiť už od 15. júna, budú zastavovať aj v týchto staniciach: Strážske – Vranov nad Topľou – Hanušovce nad Topľou mesto – Prešov – Spišská Nová Ves – Poprad-Tatry – Liptovský Mikuláš – Žilina – Trenčín – Trnava.

Zdroj: Humenné 24, TASR, slovakrail.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM