Iné športy

Pri Humennom vyrastá veľký talent: Adam má už zbierku pohárov, toto chce dosiahnuť!

Venuje sa mu odmalička. Adam zo Závadky pri Humennom chce v motokrose dosiahnuť veľké veci, jeho sen je v tomto smere jasný.

Ilustračný obrázok k článku Pri Humennom vyrastá veľký talent: Adam má už zbierku pohárov, toto chce dosiahnuť!
12
Galéria
Zdroj: Archív Adama Pavliska

Dôležitá je vytrvalosť i kondícia. Reč je o motokrose, čo je druh motocyklového športu. Preteky sa jazdia na uzavretých terénnych tratiach a motocykle sú špeciálne konštruované pre jazdu v teréne.

A práve tomuto športu sa venuje aj 17-ročný Adam Pavlisko zo Závadky. „Dá sa povedať, že motokros jazdím už od 4 rokov. Prvá motorka bola samozrejme elektrická a prvú trať mi spravil otec v záhrade za domom,“ zaspomínal si Adam na svoje začiatky.

Neskôr postupne prešiel na benzínové motorky, od malých až po tie lepšie, výkonnejšie. Profesionálne jazdí od roku 2016. Ako prezradil, nie je členom žiadneho klubu a teda jazdí na vlastnú päsť.

Prvé preteky ho čakali v Stropkove, na ktorých zaplatil nováčikovskú daň a skončil na poslednom mieste. O rok neskôr však jeho umiestnenia naberali stúpajúcu tendenciu no a v roku 2018 si na svoje konto pripísal až sedem víťazných pretekov a bol vyhlásený za najlepšieho jazdca roku v kategórii Amater Junior.

Je tu rok 2019 a Adam už jazdí v kategórii MX2 Junior. Za sebou má prvé preteky a hneď bral prvé miesto. Najbližšie preteky ho čakajú v rámci Slovenského pohára v Spišských Vlachoch, na ktoré sa intenzívne pripravuje.

A čo jeho dlhodobé plány v tomto športe? „Tvrdo na sebe ďalej pracovať a posúvať svoje hranice. Chcel by som sa stať majstrom Slovenska a neskôr aj iných krajín. Mojím snom je závod MXGP, kde jazdí svetová špička. Verím, že ak budú výsledky, sponzori a budem hlavne zdravý, tak sa tam raz dostanem,“ poznamenal talentovaný mladík.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Venuje sa mu odmalička: Adam z okresu Humenné žne úspechy v motokrose
12
Galéria
Zdroj: Archív Adama Pavliska
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM