Tomáš Šuhajda Krimi

Pri Humennom sa zrazili mladíci na motorkách: Ani jeden z nich nemal vodičák!

Podľa polície došlo na ceste smerom na Veľopolie k nehode dvoch mladíkov jazdiacich na motorkách bez vodičáku. Zranená zostala 13-spolujazdkyňa z Ľubiše.

Ilustračný obrázok k článku Pri Humennom sa zrazili mladíci na motorkách: Ani jeden z nich nemal vodičák!
Zdroj: TASR

Polícia začala trestné stíhanie a obvinila Samuela (14) z Veľopolia z prečinu ublíženia na zdraví. Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Jany Migaľovej viedol tento mladík v utorok o 20.00 hodine motocykel bez vedomia majiteľa, bez vodičského oprávnenia a bez predpísanej prilby a to po štátnej ceste III. triedy smerom na obec Veľopolie.

„Počas jazdy nedodržal bezpečnú vzdialenosť od motocykla idúceho pred ním, svoj motocykel nestihol ubrzdiť a tak došlo k zrážke,“ uviedla Migaľová s tým, že druhý motocykel viedol mladistvý Dávid, taktiež z obce Veľopolie a taktiež bez vedomia majiteľa, bez vodičského oprávnenia a bez predpísanej ochrannej prilby.

„Dávid mal pri sebe aj 13-ročnú spolujazdkyňu z obce Ľubiša. Ani táto mladá slečna nemala ochrannú prilbu. Následkom zrážky všetci účastníci nehody spadli na cestu, spolujazdkyňa utrpela zlomeninu pravej končatiny s predbežnou dobou liečenia 8–10 týždňov. Obaja vodiči po nehode motocykle z miesta nehody odstránili a odišli domov,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Tá ďalej informovala, že obidvaja vodiči boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Samuel, obvinený z prečinu ublíženia na zdraví, je stíhaný na slobode. „Zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody v takomto prípade na jeden až päť rokov,“ poznamenala Migaľová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM