Hokej

Prezident MHK Humenné po nervydrásajúcom boji o semifinále: Odkaz fanúšikom!

Víkend v našom meste patril hokeju. Humenskí hokejisti otočili stav štvrťfinálovej série a postúpili už medzi štvoricu najlepších.

Ilustračný obrázok k článku Prezident MHK Humenné po nervydrásajúcom boji o semifinále: Odkaz fanúšikom!
Zdroj: MsÚ Humenné

Keď hokejisti MHK Humenné odišli z Partizánskeho s poriadnym debaklom, bolo jasné, že vo štvrťfinále play-off druhej hokejovej ligy nenarazili na ľahkú korisť. V druhom zápase, ktorý sa uskutočnil už na humenskom zimáku, však výprask súperovi vrátili a v nedeľu sa na rovnakom mieste uskutočnil rozhodujúci tretí zápas.

Pomohli aj fanúšikovia

A bol to veru poriadne dramatický duel. Naši hokejisti museli trikrát doťahovať vedenie hosťujúceho celku, aby sa im napokon aj ich nezlomnou bojovnosťou podarilo potešiť rekordnú návštevu sezóny (1302 divákov) a v závere zápasu rozhodnúť o svojom postupe medzi štyri najlepšie celky tejto súťaže. Po záverečnom klaksóne svietil na tabuli stav 5:3.

Po infarktovom priebehu neskrýval spokojnosť prezident MHK Humenné Marek Šmida. „Bol to krásny vzrušujúci zápas so šťastnejším koncom pre nás. Nebol to vôbec ľahký súper, pretože zaň hrajú aj dvaja najproduktívnejší hráči celej druhej ligy. Chcem sa poďakovať celému nášmu tímu za bojovnosť, ktorou sa im podarilo zvrátiť nepriaznivý vývoj stretnutia. Takisto musím veľmi pochváliť všetkých našich fanúšikov, ktorí nám dodávali sily počas celého zápasu a svojim povzbudzovaním výrazne dopomohli k nášmu triumfu."

Škvrna postupového víkendu

Jedinou škvrnou humenského hokejového víkendu je zranenie obrancu MHK Slavomíra Mauryho, ktorého v sobotu museli po nešetrnom zákroku odniesť na nosidlách. M. Šmida má v tejto súvislosti pre fanúšikov ešte jeden odkaz. "Slavo momentálne leží v humenskej nemocnici a aj odtiaľ držal našim palce počas včerajšieho víťazného zápasu. Už teraz môžem povedať, že v tejto sezóne sa v našom drese neobjaví. Za klub mu všetci želáme čo najskoršie uzdravenie a pevne veríme, že nebude musieť podstúpiť operáciu, ale že sa jeho stav zlepší aj konzervatívnou liečbou,“ uviedol prezident MHK.

MHK Humenné sa už túto sobotu o 17.30 hod. predstaví v Bratislave, kde sa stretne s miestnym HC, za ktorý hrá napríklad aj bývalý slovenský reprezentant Stanislav Gron. Aj táto séria o postup do finále sa hrá na dva víťazné zápasy, pričom druhý a prípadný aj tretí rozhodujúci duel sa uskutoční na humenskom ľade a to 4., prípadne 5. marca. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria MHK Dubnica nad Váhom a HK Brezno.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM