Rôzne

Prešovský kraj po nočnom snežení: Info, ako to vyzerá na cestách!

Nočné sneženie postavilo do pozornosti cestárov na území nášho kraja, prepluhovaných bolo za uplynulých 24 hodín vyše 20 400 kilometrov ciest. Dávajte si pozor, na niektorých cestách sa aj v týchto chvíľach nachádza sneh.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský kraj po nočnom snežení: Info, ako to vyzerá na cestách!
Zdroj: TASR

Napriek tomu sú všetky cesty v Prešovskom kraji označené ako bez problémov zjazdné. Cestári však upozorňujú na možnú lokálnu tvorbu snehových jazykov, najmä v okresoch Prešov a Poprad.

Miroslav Milý zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja informoval, že na niektorých miestach v okresoch Humenné, Vranov na Topľou, Prešov a Svidník sa nachádza jemná kašovitá vrstva snehu.

Kašovitý sneh do dvoch centimetrov je na cestách prvej triedy v okresoch Stará Ľubovňa a Poprad. Na ceste 1/77 medzi Smilnom a Hutkou sa tvoria snehové jazyky. Cesty 2. triedy sú rovnako zjazdné, nachádza sa na nich prevažne kašovitá a utlačená vrstva snehu do troch centimetrov, na cestách 3. triedy do štyroch centimetrov.

Zjazdné sú aj všetky horské priechody a kritické úseky na území kraja, na cestách však treba rátať s kašovitým snehom, niekde je sneh utlačený, inde sú cesty mokré. Horský priechod Herlianske sedlo je v zimných mesiacoch neudržiavaný.

Podľa Milého cestári vo všetkých oblastiach za uplynulých 24 hodín posypali inertným materiálom takmer 4400 kilometrov ciest, chemicky upravili viac ako 7000 kilometrov a prepluhovali vo všetkých oblastiach viac ako 20 400 kilometrov ciest. Nasadených bolo 102 sypačov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM