Komunálne voľby

Prehovorili úspešní poslaneckí kandidáti: Čo prezradili Cehelská, Hoptová či Pipák?

Kandidovanie na funkciu mestského poslanca v Humennom pre nich dopadlo úspešne. Čo prezradili Ruščanský, Hoptová, Pipák a Cehelská?

Ilustračný obrázok k článku Prehovorili úspešní poslaneckí kandidáti: Čo prezradili Cehelská, Hoptová či Pipák?
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávne komunálne voľby rozhodli nie iba o hlave mesta Humenné, ale aj o novom mestskom zastupiteľstve. Niektorým kandidátom na post humenského poslanca sa vo voľbách nezadarilo, iným zase áno. Do druhej spomínanej skupiny patria aj Mária Cehelská, Luciána Hoptová, Peter Pipák a Martin Ruščanský. A práve ich povolebné reakcie na otázku, aké sú ich poslanecké ciele a priority do 4-ročného funkčného obdobia v MsZ vám teraz v našom článku prinášame.

Mária Cehelská (SaS, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), SME RODINA – Boris Kollár, SOĽ, SP, Progresívne Slovensko, SPOLU), kandidovala vo volebnom obvode č.2, získala 2 123 hlasov

„Za prioritu považujem vytvorenie transparentného a moderného mesta, v ktorom obyvatelia musia vedieť ako sa vynaložia peniaze mesta,v ktorom sa obyvatelia zúčastňujú na rozhodovaní správy vecí verejných, v ktorom sa dokážeme postarať o tých, ktorí to potrebujú a nevedia si pomôcť sami , v ktorom… Celý volebný program obsahuje desať základných téz, rozpracovaných do podrobnejších bodov, reálne splniteľných,“ odpovedala na našu otázku M. Cehelská, ktorá vo svojom obvode získala vôbec najviac hlasov.

Peter Pipák (SNS), kandidoval vo volebnom obvode č. 2, získal 1 577 hlasov

„Pri mojej poslaneckej práci bude pre mňa dôležitý program, ktorý som deklaroval pred voľbami, no medzi priority hlavne teraz na začiatku volebného obdobia radím vytvorenie otvorenej a transparentnej samosprávy pre všetkých Humenčanov, osobne sa budem snažiť presadiť a podporiť možnosť vyššej miery spolurozhodovania občanov o jednotlivých projektoch mesta a to aj formou participatívneho rozpočtu a dôležité bude aj nastavenie prehľadných kritérií na podporu športových klubov a záujmových združení v meste,“ uviedol P. Pipák.

Luciána Hoptová (ÚSVIT), kandidovala vo volebnom obvode č. 2, získala 1 354 hlasov

„Mojim cieľom ako novozvolenej poslankyne je prispieť k uvoľneniu atmosféry v meste, ktorá bola v poslednom období krajne napätá. Zároveň je potrebné priblížiť samosprávu k občanom. Ľudia musia pocítiť, že úradníci sú tu pre občanov a nie naopak. Budem presadzovať zriadenie tzv. poslaneckých dní, to znamená, aby každého poslanca minimálne raz mesačne, mohli občania zastihnúť v nejakej poslaneckej kancelárii, ktorá bude zriadená na mestskom úrade. Samozrejme budem sa snažiť presadzovať v zastupiteľstve nielen zachovanie sociálnych benefitov pre staršiu generáciu, ale aj vytvorenie vhodných podmienok pre život mladých. Tí potrebujú nájomné byty, prácu a slobodu pre svoju realizáciu,“ odpovedala na rovnakú otázku L. Hoptová. Doplnila, že jej snom je aj bezplatná hromadná doprava v meste pre všetkých Humenčanov.

Martin Ruščanský (SaS, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), SME RODINA – Boris Kollár, SOĽ, SP, Progresívne Slovensko, SPOLU), kandidoval vo volebnom obvode č. 2, získal 1 537 hlasov

„Chcem osobne zmeniť vnímanie poslanca v očiach verejnosti. Nechcem, aby slovo poslanec bolo viac urážkou. Má to byť človek, ktorý bude pracovať pre ľudí a nie len sedieť na stoličke a stláčať tlačidlo. Mojimi prioritami budú práca s mládežou, transparentnosť a otvorenosť mesta v očiach verejnosti,“ zareagoval na otázku, aké sú jeho poslanecké ciele a priority do 4 r. funkčného obdobia v Mestskom zastupiteľstve M. Ruščanský.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM