Rôzne

Predveďte sa: KVÍZ pre všetkých Humenčanov. Viete, ako rástlo naše mesto?

Humenné ako ho poznáme dnes samozrejme nebolo také odjakživa. Svoju tvár menilo postupne. Koľko toho viete o stavebnom vývoji nášho mesta?

Ilustračný obrázok k článku Predveďte sa: KVÍZ pre všetkých Humenčanov. Viete, ako rástlo naše mesto?
Zdroj: brožúrka Humenné a okolie

Prvá písomná zmienka o Humennom pochádza z roku 1317. Odborníci však predpokladajú, že existovalo už aj pred týmto rokom. A samozrejme existuje aj ďalšie stovky po ňom. S tým rozdielom, že svoju tvár postupne menilo. Kedysi tu nebol ani kaštieľ a ešte v 18. storočí malo Humenné len tri ulice… Zahrajte si náš najnovší kvíz a zistite, koľko toho vlastne viete o stavebnom vývoji nášho mesta.

Trúfnite si teda na 10 otázok, ku každej máte tri možnosti a správna je vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 10 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vašim priateľom.

Hrajte tu: Odhaľte svoje znalosti o vývoji nášho mesta: Ako sa menilo Humenné?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM