Rôzne

Predvedie sa rodákom: Trubkár z Humenného nahráva soundtracky do hollywoodskych filmov!

56. ročník Humenskej hudobnej jari napíše svoj posledný diel. A je sa veru na čo tešiť. Veď sledujte, kto každý sa predvedie v Dome kultúry...

Ilustračný obrázok k článku Predvedie sa rodákom: Trubkár z Humenného nahráva soundtracky do hollywoodskych filmov!
Zdroj: Dnes24.sk

56. ročník Humenskej hudobnej jari uzavrie organový koncert bývalých absolventov ZUŠ na Mierovej ulici. Svoje organové umenie predvedú dvaja žiaci a to trojnásobná víťazka celoslovenskej súťaže mladých organistov Dominika Fraňová-Štofejová a Ján Fic, toho času študent 5. ročníka Konzervatória v Košiciach. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informoval pedagóg zo ZUŠ Peter Franko.

A to nie je všetko. „V kombinácii s organom sa predstaví aj súčasná žiačka ZUŠ Júlia Lichmanová hrou na husliach a ďalší náš bývalý žiak hrou na trúbke Igor Vasil, niekoľkonásobný víťaz súťaží poriadaných ZUŠ a trojnásobný víťaz súťaží konzervatórií,“ informoval ďalej P. Franko.

Doplnil, že Igor Vasil bol 24 rokov členom Symfonického orchestra Českého rozhlasu, dnes pôsobí na voľnej nohe a spolupracuje s Českou filharmóniou, Národným divadlom, Českým národným symfonickým orchesterom, filharmóniou Hradec Králové a ďalšími. Podľa slov P. Franka je tento rodák z Humenného tiež veľmi žiadaný aj ako štúdiový hráč, ktorý nahráva soundtracky hollywoodskych filmov aj filmovú hudbu do celého sveta.

Koncert bude v divadelnej sále Domu kultúry v pondelok 22. mája (pondelok) o 18:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM