Rôzne

Prebehlo dlho očakávané žrebovanie: Nové mestské byty už majú svojich nájomcov

Už vlani v septembri sme písali o nových nájomných bytoch na Komenského ulici v Humennom s tým, že samospráva ich plánuje odovzdať nájomcom najneskôr v závere roka 2013. Dlho očakávané žrebovanie, ktoré malo rozhodnúť o nájomcoch, však prebehlo až v týchto dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Prebehlo dlho očakávané žrebovanie: Nové mestské byty už majú svojich nájomcov
Zdroj: Dnes24.sk

Nový bytový dom v tejto časti mesta vznikol prestavbou nevyužívaných priestorov bývalého Domova mládeže. Prestavbu internátu na bytový dom zrealizoval na vlastné náklady súkromný investor. Samospráva sa rozhodla, že od neho bytovku na Komenského ulici odkúpi, s čím sa stotožnilo aj mestské zastupiteľstvo.

Na tento zámer mesto neskôr získalo dotáciu z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR vo výške 608 280 eur a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške 1 322 780 eur.

Ide o jedno, dvoj aj trojizbové byty. No tie až doteraz nepoznali svojich nájomcov.

Vedeniu mesta sa nepáčilo, že bytové komisia ako poradný orgán vybrala do užšieho výberu presne toľko uchádzačov, koľko bolo voľných bytov. A aj keď predsedníčka bytovej komisie Darina Barančíková tento potup v médiách obhajovala a stála za ním, napokon bolo do užšieho výberu vybraných a na žrebovanie pozvaných 86 uchádzačov, pričom v deň žrebovania sa na mestský úrad štrnásti z nich nedostavili.

„Losovania o jednoizbové byty (15 bytov) sa tak zúčastnilo 35 uchádzačov, o dvojizbové (21 bytov) 26 a o trojizbové (6 bytov) 11 uchádzačov. Prítomní žrebovali dvakrát. Najprv si vytiahli poradie, potom podľa neho pristupovali k osudiu s obálkami. Šťastie mal už každý vo svojich rukách,“ uviedla hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková k piatkovému (27.6.) žrebovaniu.

Zdroj: Humenné24/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM