Veronika Hunyadiová Správy

Pre koronavírus zatvorili v Humennom materskú školu

V meste zasadal krízový štáb. Aké opatrenia prijala humenská radnica?

Ilustračný obrázok k článku Pre koronavírus zatvorili v Humennom materskú školu
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Ako informuje mesto na svojej stránke, v materskej škole (MŠ) Dargovských hrdinov u jednej z učiteliek potvrdili ochorenie COVID-19. Škôlku preto v utorok (8. 9.) zatvorili.

„Riaditeľka materskej školy Dargovských hrdinov bola v pondelok večer informovaná svojou zamestnankyňou, že je pozitívne testovaná na koronavírus COVID-19. Ešte v ten večer oboznámila vedenie mesta, snažila sa tiež komunikovať aj Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom,“ uvádza radnica.

Učiteľka do priameho kontaktu s deťmi podľa mesta neprišla. V piatok 28. augusta sa však zúčastnila na pracovnej porade v materskej škole. Podľa radnice sa ale u ďalších zamestnancov MŠ Dargovských hrdinov žiadne príznaky odvtedy neobjavili.

Ďalšie opatrenia

Mesto koordinuje ďalší postup s regionálnymi hygienikmi.

RÚVZ v Humennom rozhodol, že škôlka bude uzatvorená až do piatku 11. septembra.

„Do uvedeného dňa (11. 9.) budú všetky kontaktné osoby podrobené testom na nový koronavírus COVID-19 a známe budú aj výsledky. Podľa nich budú následne vykonané ďalšie kroky,“ uviedlo mesto.

V utorok (8. 9.) ráno v meste zasadal aj krízový štáb, ktorý vydal viacero preventívnych opatrení. Objekty materskej školy (vnútorné aj vonkajšie priestory) budú v stredu (9. 9.) dôkladne dezinfikované. Na Mestskom úrade v Humennom sa opätovne zavedie meranie telesnej teploty. Realizovať ho majú aj Správa rekreačných a športových zariadení (SRaŠZ) a Mestské kultúrne stredisko pred kultúrnymi podujatiami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM