Rôzne

Pracovný ruch na Mierovej: Ako budú vyzerať vnútroblokové priestory po rekonštrukcii?

Začiatkom augusta odštartovala rekonštrukcia komunikácie vnútroblokového priestranstva a odstavných plôch na Mierovej ulici (č. 63 – 65 a 70 – 78) v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Pracovný ruch na Mierovej: Ako budú vyzerať vnútroblokové priestory po rekonštrukcii?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, predmetná cestná komunikácia pozdĺž bytovky bude rozšírená na šírku piatich metrov, čím sa táto cesta stane obojsmernou pre vjazd a výjazd vozidiel.

„Okrem toho sa vo vnútroblokových priestoroch zriadi až 100 parkovacích miest a vytvoria sa nové chodníky k parkoviskám pri garážach. Navyše bude na cestnej komunikácii a parkovacích plochách položený nový asfaltový kryt, vymenia sa obrubníky a doplnia uličné vpuste,“ priblížila ďalej Dochánová.

Doplnila, že ihrisko, ktoré už neslúžilo svojmu účelu a navyše na ňom parkovali vozidlá, nahradí nová zeleň so šiestimi lavičkami a rovnako prejdú zmenou aj detské preliezky, ktoré dostanú nový náter.

Finančné náklady na realizáciu tejto investičnej akcie predstavujú sumu 125 000 eur. Stavebné práce realizuje michalovská firma Scorp spol. s.r.o.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM