Veronika Hunyadiová Správy

Práce v záhrade sa začínajú. Sadenice predávajú aj technické služby mesta, FOTO

Skleníkovom hospodárstvo ponúka na predaj sadenice zeleniny aj kvetov.

Ilustračný obrázok k článku Práce v záhrade sa začínajú. Sadenice predávajú aj technické služby mesta, FOTO
7
Galéria

Pracovníci Technických služieb mesta Humenné vypestovali v Skleníkovom hospodárstve, ktoré sa nachádza pred obcou Lackovce, približne 30 000 priesad. S výsevom zeleniny a kvetov začali už v januári. Mesto o tom informuje na svojom webe.

Na predaj je k dispozícii 10 druhov zeleniny a jeden druh kvetín (sirôtky). Ďalšie vypestované kvety budú skrášľovať naše mesto napríklad na pešej zóne či v kruhových objazdoch. Od pondelka (29. 3.) si môžu obyvatelia zakúpiť priesady každý pracovný deň v čase od 7.00 do 13.00 hod. priamo v Skleníkovom hospodárstve. Cenník priesad je zverejnený na stránke mesta.

„V aktuálnej dobe, kedy sa pomaly začína s prácami a výsadbou v záhradkách, chceme vyjsť v ústrety našim obyvateľom práve predajom sadeníc zo skleníkového hospodárstva. Teším sa z práce šikovných zamestnancov Technických služieb, ktorí sa okrem iného postarali aj o vypestovanie 30 tisíc priesad. Zatiaľ je to alternatíva k otvoreniu trhoviska. Momentálne sa čaká na povolenie z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva," uviedol primátor mesta Miloš Meričko.

Fotografie zo skleníka si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Prečítajte si tiež

Skleníkové hospodárstvo mesta Humenné
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM