Rôzne

Práce na kaštieli budú ukončené v júli: To ale nie je všetko, v ďalšom roku sa plánuje toto!

V máji 2015 odštartovala v Humennom veľká rekonštrukcia kaštieľa. Mnohí sa pýtajú, kedy budú práce hotové. Poznáme presný dátum ukončenia stavby. Avšak... Už teraz sa chystá aj niečo ďalšie!

Ilustračný obrázok k článku Práce na kaštieli budú ukončené v júli: To ale nie je všetko, v ďalšom roku sa plánuje toto!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako pre Humenné 24 uviedla hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Veronika Fitzeková, v týchto dňoch finišujú práce na vonkajšej časti strechy. Vnútorné strešné časti by mali byť dokončené do konca februára. Paralelne prebieha vypratávanie podkrovia pred zatepľovaním stavby.

„Pri priaznivých poveternostných podmienkach opäť prikročíme k zemným prácam. Bude potrebné dokončiť výkopové práce pre kanalizáciu na odvod dažďovej vody na východnej strane. Predmetom reštaurovania bude južná časť fasády kaštieľa,“ opísala aktuálne práce Fitzeková.

Ako prezradila ďalej, na poslednom kontrolnom dni 19. februára bol dohodnutý nový termín ukončenia stavby – z 21. mája sa presunul na 21. júla 2016.

Počas prác boli zistené nové skutočnosti, ktoré okrem posunutia dátumu navýšili aj cenu stavby z pôvodných 2,3 na 2,7 milióna eur. „Celú rekonštrukciu kaštieľa financuje priamo Prešovský samosprávny kraj z úveru od Európskej investičnej banky a z vlastných príjmov,“ poznamenala hovorkyňa PSK a naznačila aj ďalšie plány.

„V ďalšom roku by mala pokračovať ďalšia etapa obnovy, tentokrát nádvoria kaštieľa, na ktorú je už spracovaná projektová dokumentácia,“ uviedla Veronika Fitzeková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM