Rôzne

Pozrite si autentické video z jednej z humenských ulíc: Na scéne opäť diviaky!

Ďalší nočný záťah mestom. Prinášame vám nové zábery zachytávajúce prechádzajúcich sa diviakov...

Zdroj: Dnes24.sk

Medzi obyvateľmi Humenného sa minulý týždeň na sociálnej sieti šírilo video s diviakmi promenádujúcimi sa po námestí pred kultúrnym domom. Pre obyvateľov niektorých ulíc však takéto návštevy nie sú až také zriedkavé. Veď pozrite si nasledujúce zábery z Lieskovej ulici.

Je noc, niečo pred jednou hodinou. Mesto je zahalené do tmy, všade absolútne ticho. Zrazu vidno pohyb a tiene. Pod svetlom pouličných lámp sa čosi vynorí. Nie sú to psy, ako by mnohých v prvom momente napadlo. Je to trojica diviakov. Vojdú do dvora bez oplotenia. Chvíľu sa tam zdržia. A po tej chvíli sa vrátia na ulicu a pokračujú v ceste ďalej. V smere do centra mesta…

Prípady, keď sa divá zver pohybuje v intraviláne mesta, nie sú ojedinelé aj podľa slov Jána Obšitníka, vedúceho Pozemkového a lesného odboru Okresného úradu v Humennom. „Hubková a takzvaný Handrix, kde majú obyvatelia mesta Humenné záhradky, sú určitým prirodzeným lákadlom pre túto zver. Záhradkárske osady sú úplne v blízkosti intravilánu, kde dochádza k prirodzenému pohybu tejto zveri a niekedy ju občania zatlačia až priamo do mesta,“ uviedol s tým, že dôvodom zvýšeného výskytu divej zveri v týchto dňoch môže byť aj väčší počet hubárov pohybujúcich sa v lese, ako aj vysoké denné teploty.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: Dnes24/Tasr
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM