Tomáš Šuhajda Krimi

Pozor na mladé podvodníčky: Takto ukradli z domu takmer 7 tisíc eur!

Dve mladé ženy prišli k domu, kde býva starší manželský pár a predstavili sa ako zdravotné pracovníčky. Prečítajte si, čo sa dialo následne!

Ilustračný obrázok k článku Pozor na mladé podvodníčky: Takto ukradli z domu takmer 7 tisíc eur!
Zdroj: TASR

Prípad sa stal v stredu 16.7. v obci Dlhé nad Cirochou. Okolo 12-tej prišli k domu starčeka (80) a jeho manželky dve ženy, ktoré sa im predstavili ako zdravotnícke pracovníčky. Vraj kontrolujú ako žijú dôchodcovia…

Manželom vzápätí ponúkli 200 eur ako podporu pre dôchodcov. Peniaze ale chceli rozmeniť z 500 eurovej bankovky. „Chceli tak zistiť, kde si v dome odkladajú peniaze. Po zistení miesta uloženia peňazí, začali manželov zahovárať, pričom v jednej chvíli využili ich nepozornosť a zo skrinky sekretára im ukradli 6 700 eur, ktoré mali odložené v obálkach. Po získaní peňazí z domu odišli na neznáme miesto,“ priblížil krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Podľa doterajších zistení boli ženy vysoké okolo 150 cm, vo veku 20–25 rokov, bielej pleti, s čiernymi vlasmi, rozprávali slovensky. Jedna zo žien mala byť tehotná, no tehotenstvo mohla aj predstierať. Druhá žena bola štíhla. „Obe boli vzhľadovo upravené, jedna v modrých šatách, druhá v červených kvietkovaných. Mali sa pohybovať na osobnom motorovom vozidle tmavo šedej farby, nezisteného typu ani evidenčného čísla. Vo vozidle sa s nimi môže pohybovať vodič,“ doplnil Džobanik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM