Rôzne

Používate ju alebo občas započujete aj vy? Toto je v Humennom NAJ hláška v nárečí!

Prednedávnom sme vám priniesli top 20 hlášok Humenčanov v nárečí a zároveň spustli hlasovanie o tú naj z nich. Ktorá získala tento titul?

Ilustračný obrázok k článku Používate ju alebo občas započujete aj vy? Toto je v Humennom NAJ hláška v nárečí!
Zdroj: Dnes24.sk

Na začiatku to bola výzva smerom k čitateľom napísať nám svoje najobľúbenejšie nárečové slovo používané v Humennom a následne sa hlasovalo. Výsledky nájdete tu. Okrem samotných slov však do redakcie dorazilo aj množstvo hlášok a ich výber sme sa rozhodli taktiež zverejniť.

Zároveň sme rovnako ako pri slovíčkach spustili online hlasovanie, v ktorom ste za svoju najobľúbenejšiu hlášku v nárečí používanú v Humennom mohli zahlasovať. A ktorá spomínané hlasovanie spomedzi všetkých 20-tich napokon vyhrala?

Tou najobľúbenejšou takouto hláškou v Humennom je na základe nášho online hlasovania nárečová hláška cicho buc a pij, ktorá získala 16,1 percenta všetkých hlasov.

Bodovala tiež hláška zrobime tak, žeby bulo dobre so ziskom 11,6 percent hlasov a prvú trojicu uzatvára hláška ta hej ňe?, ktorá získala 8,9 percent hlasov a z ktorej bývajú západniari či stredoslováci poriadne zamotaní – znamená to teda áno či nie? :)

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM