Rôzne

Postavili ho v 80-tych rokoch. Centrum voľného času v Humennom si žiada obnovu

Centrum voľného času (CVČ) v Humennom potrebuje obnovu. Prevádzka jeho budovy je energeticky náročná, mesto ju preto plánuje zatepliť. Radnica sa chce s týmto projektom uchádzať o európske zdroje. Predpokladanú investíciu do budovy vyčíslila predbežne na 312 890 eur.

Ilustračný obrázok k článku Postavili ho v 80-tych rokoch. Centrum voľného času v Humennom si žiada obnovu
Zdroj: Dnes24.sk

Na zasadnutí zastupiteľstva v týchto dňoch predložila radnica svoj zámer rekonštrukcie CVČ Dúha s pomocou eurofondov. „Slovenská inovačná a energetická agentúra ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia v zastúpení Ministerstva životného prostredia SR ako riadiaceho orgánu pre Operačný program, vyhlásila výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok so zameraním na zníženie energetickej náročnosti verejných budov,“ informovalo mesto.

Do aktuálnej výzvy sa plánuje radnica v blízkom čase zapojiť. Poslanci na zasadnutí zastupiteľstva odobrili podanie žiadosti o eurodotáciu a spôsob spolufinancovania projektu, ak by ju mesto získalo. Či s podanou žiadosťou uspeje a kedy by následne k rekonštrukcii pristúpila, bude známe neskôr.

Objekt humenského CVČ postavili ešte v 80. rokoch minulého storočia. Odvtedy neprešiel väčšou obnovou, ktorá by zlepšila jeho tepelno-izolačné vlastnosti a znížila vysokú prevádzkovú náročnosť. Mesto teda vkladá nádeje do nového projektu. Jeho výsledkom má byť 40 až 50-% úspora pri budúcej spotrebe energií. Samospráva chce s pomocou eurodotácie zatepliť fasádu a strechu CVČ a vymeniť staršie okná i dvere budovy za nové.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM