Tomáš Šuhajda Rôzne

Poslanec navrhol prepojiť Gorkého a Mierovú ulicu pre autá: Čo poviete na tento nápad?

Na ostatnom rokovaní humenského zastupiteľstva prišiel poslanec s odvážnym návrhom, prepojiť ulice Gorkého a Mierová pre autá. Vyjadrite svoj názor v ankete.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec navrhol prepojiť Gorkého a Mierovú ulicu pre autá: Čo poviete na tento nápad?
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanec humenského parlamentu Andrej Semanco na poslednom zasadnutí, v rámci bodu interpelácie, prišiel s návrhom, resp. podnetom pre dopravnú komisiu, prepojiť pre autá Gorkého a Mierovú ulicu v Humennom.

„V meste je dopravný systém tak zle zorganizovaný, že z jednej strany mesta, z východu na západ a opačne, nútime všetkých vodičov, aby išli na Staničnú a zahusťovali dopravu na Sídlisku III,“ uviedol Semanco.

Realizácia by podľa neho nestála veľa. „Určite by povedali, že budú potrebné dva retardéry, štyri značky… Na mesiac, na dva to vyskúšať. Vo veľkých mestách takéto veci sú,“ poznamenal poslanec.

„Neviem, či som to zrozumiteľne povedal. Aby autá do tri a pol tony vedeli prejsť z Gorkého na Mierovú a opačne a nemuseli chodiť popri malej stanici. Chcem vás poprosiť, aby ste nekrútili dopredu hlavou, že sa to nedá, treba to vyskúšať,“ apeloval v zasadacej miestnosti Semanco.

Primátor Miloš Meričko na jeho interpeláciu zareagoval, že by v tomto prípade došlo k narušeniu pešej zóny, možno by to mohlo spôsobiť aj ohrozenie bezpečnosti chodcov, mamičiek s kočíkmi a tak ďalej.

„Neviem, či toto je dobrá myšlienkam,“ vyjadril svoj názor Meričko.

A čo vy? Pozdáva sa vám poslancov návrh? Vyjadrite svoj názor v našej ankete. Aktualizácia: Anketa už bola ukončená. Jej výsledok nájdete tu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM