Samospráva

Poslanci odklepli zmluvu o spolupráci: Humenné bude mať nové partnerské mesto v Rusku

Mesto Humenné bude mať nové partnerské mesto v Moskovskej oblasti v Rusku. Zmluvu na tohtotýždňovom zasadnutí odsúhlasili mestskí poslanci. A to celkom jednoznačne. Za boli všetci 19 poslanci prítomní v sále.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci odklepli zmluvu o spolupráci: Humenné bude mať nové partnerské mesto v Rusku
Zdroj: Dnes24.sk

V minulom roku humenská radnica oslovila listom veľvyslanectvo Ruskej federácie v Bratislave, v ktorom prejavila záujem o sprostredkovanie porovnateľného mesta z Ruskej federácie na nadviazanie spolupráce.

Záujem o spoluprácu a partnerstvo prejavili listom predstavitelia mesta Vidnoje a potvrdili pripravenosť uzatvoriť zmluvu o partnerskej spolupráci s našim mestom.

Na rad sa dostali humenskí poslanci, ktorí mali zmluvu na stole a to na utorkovom rokovaní. Jasne sa zhodli, všetci prítomní v sále hlasovali za. Ostávajú tak už len samotné podpisy.

Naše mesto má doposiaľ uzavretú zmluvu o partnerskej spolupráci so zahraničnými mestami v Česku, Poľsku, Maďarsku, na Ukrajine, vo Francúzsku a aj Chorvátsku.

Vidnoje je centrom Leninského okresu v Moskovskej oblasti s počtom obyvateľov 62 355. Nachádza sa na Teplostanskej vysočine (pohorí), na rieke Bytca, 4 km južne od Moskvy. Prvá písomná zmienka o osídlení územia pochádza z roku 1651. Partnerské vzťahy rozvíja s mestami v Holandsku, Grécku, Kirgizsku, Číne, Fínsku a Srí Lanke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM