Samospráva

Poslanci odklepli plán investičných akcií mesta: Ako sa bude meniť Humenné v roku 2015?

Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Humennom na svojom tohtotýždňovom zasadnutí prerokovali plán investičných akcií mesta Humenné na rok 2015, ktorému dali zelenú. Pri hlasovaní dostal nevídanú 100% podporu. Do čoho pôjdu peniaze? Pozrite si vybraté investičné akcie zo schváleného plánu.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci odklepli plán investičných akcií mesta: Ako sa bude meniť Humenné v roku 2015?
Zdroj: Dnes24.sk

Už nejaký ten čas je rekonštrukcia futbalového štadióna v Humennom horúcou témou. Predstavuje vôbec najväčšiu položku z investičného plánu. Viac sa dočítate tu.

Na odkanalizovanie Ul. Brestovskej, kde je predpokladaný finančný náklad podľa projektovej dokumentácie 168 983 eur, bola mestu schválená dotácia v plnej výške, pričom mesto sa má podieľať spolufinancovaním vo výške 8 894 eur.

Podľa predpokladov by stavebné úpravy medzigarážových priestorov na Sídlisku III (2. etapa) mali pohltiť 76 000 eur. Ide o pokračovanie ukončeného úseku výstavby až po budovu Bytového družstva. Mesto bude túto stavbu financovať z vlastných zdrojov.

Ako sa ďalej uvádza v materiáloch zo schvaľovania tohtoročného investičného plánu, po odstránení unimobuniek na Laboreckej ulici zostal hlavný uzáver plynu trčať nad zemou a z bezpečnostných dôvodov je potrebné ho preložiť do zeme. Aj tento problém mesto bude riešiť vlastnými zdrojmi, finančný náklad bude určený až po vypracovaní projektovej dokumentácie.

Medzi neukončené investičné akcie z roku 2014 respektíve zazmluvnené investičné akcie ešte v minulom roku financované z vlastných zdrojov, ktoré sú už finančne kryté v rozpočte na rok 2015, patrí okrem iného rekonštrukcia verejného osvetlenia na Sídlisku III, ktorá zhltne 280 000 eur a ide tak o druhú najväčšiu položku z investičného plá­nu.

Tou treťou a z rovnakej kategórie je rekonštrukcia budovy Obchody a služby Centrum (zateplenie objektu a nová fasáda) s finančným nákladom 188 000 eur.

Ďalšiu položku z tejto kategórie predstavujú stavebné úpravy poškodených mestských komunikácií, chodníkov a spevnených plôch (2. etapa) s finančným nákladom 93 009 eur. Ide o dokončenie rekonštrukcie chodníkov na ul. Pugačevovej, Sokolovskej, Osloboditeľov, Laboreckej a parkoviska na ulici Nemocničnej, ktoré boli začaté v roku 2014 respektíve vysúťažené a zazmluvnené.

V investičnom pláne na rok 2015 je vyčlenených aj 20 000 eur na spracovanie projektových dokumentácií, okrem iných napríklad aj k rekonštrukcii strechy na ZŠ SNP, revitalizácii parku a verejného priestranstva pri vodnom toku Lieskovec na Gaštanovej ulici či k odbočovaciemu pruhu na Ul. Komenského.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM