Zuzana Vajayová Rôzne

Poslanci MsZ schválili vyrovnaný rozpočet mesta pre rok 2011

Humenskí poslanci schválili v posledný februárový deň počas rokovania mestského zastupiteľstva (MsZ) vyrovnaný rozpočet mesta pre rok 2011 vo výške 25.801.753 eur.

Niektoré rozpočtové kapitoly prešli pre pozmeňovacie návrhy poslaneckého zboru oproti pôvodnému návrhu korekciou.

V pôvodnom návrhu rozpočtu vo výške 25.601.753 eur plánoval magistrát napríklad v rámci bežných transferov poskytnúť mestským príspevkovým organizáciám, a to Technickým službám mesta 1,9 milióna eur, Mestskému kultúrnemu stredisku 198.000 eur a takmer 700.000 eur chcel vyčleniť pre Správu rekreačných a športových zariadení.

Na zasadnutí MsZ poslanci schválili rozpočet s určitými zmenami. "Navýšili sa celkové príjmy mesta na rok 2011 o sumu 200.000 eur, informovala TASR hovorkyňa humenského magistrátu Slavěna Vorobelová. Poslanecký zbor odobril úpravy v položkách rozpočtu, keď čerpanie preklenovacieho úveru vo výške 600.000 eur nahradili transfermi zo štrukturálnych fondov vo výške 800.000 eur.

Podľa Vorobelovej sa v rámci rozpočtu znížili výdavky na správu mestského úradu, a to konkrétne na mzdy zamestnancov a odvody, o 55.000 eur. Ako dodala, korekciami prešli i ďalšie položky rozpočtu.

„Zvýšili sa príspevky Technickým službám mesta o 60.000 eur, Správe športových a rekreačných zariadení o 41.000 eur a Mestskému kultúrnemu stredisku o 39.000 eur,“ doplnila Vorobelová s tým, že viac finančných prostriedkov oproti pôvodnému návrhu rozpočtu dostane aj Humenská televízia, športové organizácie či mestská polícia.

Samospráva sa podľa Vorobelovej slov plánuje v tomto roku zamerať na realizáciu viacerých projektov z fondov Európskej únie, ktoré bude spolufinancovať na úrovni 5 % oprávnených nákladov.

„Hlavnými investičnými akciami mesta sú najmä rekonštrukcia južnej časti Námestia slobody, výstavba separačného dvora s triediacou linkou na Sninskej ulici, uzavretie a rekultivácia skládky tuhého komunálneho odpadu Myslina a rekonštrukcia viacerých základných škôl,“ konkretizovala Vorobelová.

Dodala, že mesto zároveň plánuje postaviť z vlastných zdrojov a prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania nový bytový dom s 50 bytmi bežného štandardu na Sídlisku pod Sokolejom.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM