Samospráva

Poslanci delegovali zástupcu mesta do dozornej rady HES: Stal sa ním tento muž

Dva rokovacie body tohtotýždňového zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Humennom sa týkali Humenskej energetickej spoločnosti (HES).

Ilustračný obrázok k článku Poslanci delegovali zástupcu mesta do dozornej rady HES: Stal sa ním tento muž
Zdroj: Dnes24.sk

Na poslednom valnom zhromaždení HES, ktoré sa uskutočnilo 11. februára aj za účasti predstaviteľov Mesta Humenné ako menšinového spoločníka bolo dohodnuté, že mesto predloží na schválenie Mestskému zastupiteľstvu možné riešenia investičných akcií na rok 2019 vypracované predmetnou obchodnou spoločnosťou.

V rámci investičných akcií HES ide najmä o rekonštrukcie rozvodov tepla. Mestské zastupiteľstvo v stredu na svojom zasadnutí schválilo financovanie týchto investícií zo strany mesta Humenné vo výške 98 033 eur.

Na spomínanom valnom zhromaždení sa tiež dohodlo, že HES obnoví činnosť Dozornej rady, ktorá bude pozostávať z troch členov a to pomerom podľa výšky vkladu spoločníkov, to znamená že dvaja členovia dozornej rady budú delegovaní spoločníkom CHEMES, a.s. Humenné a jeden člen dozornej rady bude delegovaný spoločníkom Mesto Humenné.

Poslanci na stredajšom rokovaní ako zástupcu mesta delegovali spomedzi seba do tejto funkcie Martina Lichmana.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Na zasadnutí Mestského zastupiteľstva sa tiež schvaľoval rozpočet mesta na rok 2019. Pozrite si vo videu predloženie návrhu.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM