Rôzne

Popíjanie mladých v Humennom: Ktoré miesta preferujú a čo im hrozí pri načapaní políciou?

Popíjanie s kamarátmi v uliciach mesta v podaní tých, ktorým to zákon ešte neumožňuje je problémom aj v Humennom. Zisťovali sme, ktoré miesta tínedžeri v meste preferujú a čo im za načapanie s fľaškou v ruke hrozí.

Ilustračný obrázok k článku Popíjanie mladých v Humennom: Ktoré miesta preferujú a čo im hrozí pri načapaní políciou?
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia (MsP) v Humennom nezaznamenala počas letných prázdnin zvýšený počet prípadov mladistvých či maloletých s alkoholom v ruke oproti ostatným obdobiam v roku. Za najčastejšie miesta, kde prichytia tínedžerov s fľaškou v ruke označili Park mieru, za kultúrnym strediskom pri amfiteátri a lavičky na jednotlivých sídliskách.

MsP rieši takéto prípady v zmysle zákona č. 219/1996 Z.z., podľa ktorého maloletým (do 15 rokov) pokuta uložená byť nemôže, to však neplatí pre ich rodičov či zákonných zástupcov, ktorí môžu zacvakať sa svoje „podarené“ dieťa do 33 eur. Mladistvým (do 18 rokov) uloží obec pokarhanie a v odôvodnených prípadoch môže uložiť aj zákaz navštevovať verejne prístupné miesta a miestnosti, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje.

Oveľa viac však mestských policajtov v Humennom zamestnáva úplne iná skupina obyvateľov – bezdomovci a v tomto prípade zaznamenali v poslednom období ešte zvýšený počet prípadov pitia alkoholu na verejnosti a to na rôznych miestach v meste. Viac info už čoskoro na 24-ke…

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM