Zuzana Vajayová Krimi

Polícia obvinila tínedžerov zo SR a Rakúska z drogovej trestnej činnosti

Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol vo štvrtok 24. marca obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, 16-ročnému Humenčanovi a o dva roky staršej Rakúšanke.

Obvinená dvojica si údajne zadovážila a následne predávala vo viacerých lokalitách mesta vysušené rastliny konope.

Podľa informácií Daniela Džobanika z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove prechovávala dvojica vysušené rastliny konope v priebehu marca 2011 v izbe jedného z humenských hotelových zariadení.

„Tieto potom predávali rôznym osobám v tom istom hoteli, pred ním a na rôznych iných miestach v Humennom. Pri prehliadke hotelovej izby zaistili policajti 37,80 gramov vysušených vrcholkov rastliny konope a ďalšie veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou,“ konkretizoval Džobanik.

Dodal, že podľa znaleckého posudku by bolo možné z takéhoto množstva pripraviť 145 až 378 obvyklých jednorazových dávok drogy.

„Obidvaja obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby,“ uzavrel Džobanik.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM