Krimi

Polícia: Mladík (21) na Octavii si to namieril na hliadkujúceho muža zákona, ktorý ho chcel zastaviť!

Podľa polície chcela hliadka zastaviť mladíka (21) na Octavii, pričom ten najrpv aj zastavil, no potom sa rozbehol s autom priamo na policajta, ktorý stihol uskočiť. A začala sa vyše 20-kilometrová naháňačka...

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Mladík (21) na Octavii si to namieril na hliadkujúceho muža zákona, ktorý ho chcel zastaviť!
Zdroj: TASR

Celkovo až k trom útokom na mužov zákona malo podľa slov samotnej polície dôjsť počas minulého týždňa v našom kraji. V obci Stakčín pri železničnej stanici zastavovala polícia osobné auto značky Škoda Octavia…

„Vodič vozidlo najprv zastavil, avšak vzápätí sa znova rozbehol smerom na policajta, ktorý mu červeným svetlom dával signál na zastavenie. Policajt našťastie stihol uskočiť,“ uviedol zástupca riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove František Leško.

Unikajúce auto začali policajti prenasledovať a zastavili ho až v Kamenici nad Cirochou. „Vodič (21) bol podrobený dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom a nameranou hodnotou 0,81 mg/l alkoholu na liter vydychovaného vzduchu,“ informoval Leško. Polícia obvinila mladíka zo zločinu útoku na verejného činiteľa a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Sudca návrh na väzbu neakceptoval, stíhaný je tak na slobode.

K ďalším útokom na policajtov aj keď iného charakteru malo podľa zástupcu krajského policajného šéfa dôjsť počas minulého týždňa v Sabinove a v Stropkove.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM