Tomáš Šuhajda Krimi

Polícia ide po štvorkolkároch. Jazdili tam, kde nemali

Dva terénne motocykle a štyri štvorkolky. Osoby na týchto mašinách jazdili tam, kde na to podľa polície potrebujú špeciálne oprávnenie.

Ilustračný obrázok k článku Polícia ide po štvorkolkároch. Jazdili tam, kde nemali
Zdroj: TASR

Doposiaľ nestotožnené osoby jazdili bez povolenia na dvoch terénnych motocykloch a štyroch štvorkolkách v katastrálnom území obce Habura, v lokalite na červenej turistickej značke medzi poľsko – slovenským hraničným znakom a Haburským rašeliniskom. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. O akom povolení je reč?

„Ide o chránené vtáčie územie Laborecká vrchovina, ktoré sa nachádza v druhom stupni ochrany,“ vysvetlila Migaľová s tým, že na vykonanie jazdy na uvedenom území tieto osoby nemali príslušné oprávnenie, čim porušili ustanovenie zákona o ochrane prírody a krajiny.

„Osobám, ktoré sa dopustili takéhoto konania hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ poznamenala policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie za prečin porušovanie ochrany rastlín a živočíchov. „Polícia na tomto území pravidelne vykonáva kontrolu, ktorá má zabrániť protiprávnemu konaniu a to aj za použitia zákonom povolenej techniky,“ doplnila na záver Migaľová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM