Krimi

Polícia: Humenčanka zaplatila za zájazd zálohu 13 500 eur, zrealizovaný nebol

Polícia uviedla, že žena z Humenného po uzatvorení zmluvy uhradila za zájazd pre viac osôb zálohové platby vo výške 13 500 eur, no zrealizovaný nebol.

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Humenčanka zaplatila za zájazd zálohu 13 500 eur, zrealizovaný nebol
Zdroj: TASR

Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Jany Ligdayovej humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin podvodu, ktorého sa podľa nej dopustil zatiaľ neznámy páchateľ.

„Ide o osobu konajúcu za jednu z michalovských spoločností,“ uviedla Ligdayová.

„Táto osoba uzatvorila začiatkom februára tohto roku s pani z Humenného zmluvu o poskytnutí služby na pobytový zájazd (pre viac osôb) do mesta Gradac v Chorvátsku. Zájazd bol naplánovaný do dvoch desaťdňových termínov v mesiacoch júl a august 2019. Žena za zájazdy uhradila zálohové platby vo výške 13 500 eur, no napriek tomu a bez akéhokoľvek iného vysvetlenia zo strany agentúry zájazd zrealizovaný nebol,“ uviedla ďalej policajná hovorkyňa.

Ligdayová doplnila, že zákon pri tomto trestnom čine stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Viete, ako správne volať na linku 158? Pozrite si to vo videu…

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM