Rôzne

Pokračuje 3. etapa: V Humennom rekonštruujú medzigarážové priestory na Sídlisku III

V Humennom na Sídlisku III sa začiatkom júna opäť začali rekonštruovať medzigarážové priestory. Ako dlho ešte potrvajú stavebné práce?

Ilustračný obrázok k článku Pokračuje 3. etapa: V Humennom rekonštruujú medzigarážové priestory na Sídlisku III
Zdroj: MsÚ Humenné

Prvá etapa sa uskutočnila v rokoch 2008 – 2009, druhá etapa v rokoch 2014 – 2015 a aktuálne sa pokračuje na tretej etape spevňovania medzigarážových plôch (2016 – 2017). Cieľom tejto rekonštrukcie je zamedzenie šírenia prašnosti, vzniku rozsiahlych kaluží dažďovej vody po výdatnejších zrážkach a s tým spojeného vynášania blata na cestu.

Stavenisko bolo zhotoviteľskej firme EUROVIA SK a.s. odovzdané začiatkom júna. „Aktuálne sa pracuje na prvých dvoch medzigarážových priestoroch oproti Okresnému súdu. Zemné práce v tomto prípade pozostávajú z odstránenia jestvujúcich asfaltových, betónových a kamenných krytov pôvodných plôch do hĺbky 30 až 40 cm a z prípravy podkladu pre uloženie nových vrstiev spevnenej plochy,“ priblížila Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Ako uviedla ďalej, samotná spevnená plocha je realizovaná z polovegetačných trávnic hrúbky, ktoré sú uložené na podklade zo zhutneného štrkopiesku a drveného kameniva. „Súčasťou stavebných prác je aj uloženie nových betónových obrubníkov do lôžka z prostého betónu po obvode a pri vstupoch do medzigarážových priestorov,“ doplnila Dochánová.

Celkové finančné náklady na realizáciu tretej etapy spevňovania medzigarážových plôch sú vo výške 82 180,32 eur. „Táto etapa bude hotová do začiatku augusta 2017,“ dodala na záver M. Dochánová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM