Rôzne

Pohár olympijských nádejí? Takto si vo veľkej konkurencii počínali humenskí plavci

Na štart sa prihlásilo 140 chlapcov a 167 dievčat z pätnástich slovenských klubov od Dunaja až po Laborec. V Poprade o „Pohár“ plávali mladí pretekári zo Slovenska, Maďarska, Poľska a Ukrajiny.

Ilustračný obrázok k článku Pohár olympijských nádejí? Takto si vo veľkej konkurencii počínali humenskí plavci
Zdroj: PK Chemes Humenné

A medzi nimi aj 8 plavcov a 10 plavkýň z Plaveckého klubu Chemes Humenné. Vo veku od 9 do 14 rokov a pod taktovkou trénerov Evy Rabajdovej a Jána Pencáka. Ako sa im darilo?

Oliver medzi najúspešnejšími

Oliver Verba v kategórii 9 – 10 ročných patril vôbec k najúspešnejším na tomto podujatí! Dvakrát stál na najvyššom stupni víťazov za motýlik na 50 a 100 metrov, striebro získal v krauli na 50 metrov a bronz v polohových pretekoch na 200 metrov.

Matúš Adamec si vyplával bronzový stupeň víťazov za prsia na 100 metrov a Mária Balogáčová za motýlik na 100 metrov. V tejto kategórii plávali ďalší naši plavci, Filip Biľo, Rastislav Fecenko, Marek Harvilík, Nikolas Jevič, Adam Kulik, Valerie Semotamová a Petra Vasiľková.

V kategórii 11 – 12 ročných humenský klub reprezentovali Hana Bendová, Anna Stephanie Buhajová, Nina Trebišovská a Lukáš Chomanič, ktorí ale na medaily nedosiahli.

Sarah dvakrát zlatá

Sarah Čajbiková zvíťazila v znaku dvakrát – 50 a 100 metrov, bronzovú medailu získala v krauli na 100 metrov. Lenka Melničáková stála na zlatom stupni víťazov za motýlik na 50 metrov a strieborný stupeň jej patril za prsia na 50 metrov.

V kategórii 13 až 14 ročných ešte Nina Vološinová obsadila štvrté – nepopulárne miesto v motýliku na 100 metrov, piate na 50 metrov a Petra Frívaldská doplávala tiež motýlik na 100 metrov jedenásta a na 50 metrov dvanásta.

V súťaži o Pohár olympijských nádejí naši skončili na siedmom mieste so ziskom päť zlatých, dvoch strieborných a štyroch bronzových medailí.

Informácie poskytol PK Chemes Humenné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM