Iné športy

Pohár olympijských nádejí: Humenčan Dominik Luksaj doniesol domov 4 medaily

Pod Tatrami sa stretli plavci z 22 klubov zo Slovenska, Poľska a Ukrajiny na pretekoch pre mladých a nechýbali na nich ani Humenčania.

Ilustračný obrázok k článku Pohár olympijských nádejí: Humenčan Dominik Luksaj doniesol domov 4 medaily
Zdroj: PK Chemes Humenné

Do Popradu priviezol autobus sedem chlapcov a osem dievčat z PK Chemes Humenné s trénermi Mariánom Tomahoghom a Jozefom Luksajom.

V 50 metrovom bazéne sa na pretekoch v silnej konkurencii presadil 12-ročný Dominik Luksaj, ktorý si domov doniesol štyri medaily. Dvakrát stál na zlatom stupni víťazov v prsiach na 50 a 100 metrov a bronzové medaily si vyplával v motýliku na 100 a v polohovke na 400 metrov.

Timotej Leško získal striebro v disciplíne 50 metrov voľným spôsobom, dva razy doplával na nepopulárnom štvrtom mieste – 50 m motýlik a 100 m voľný spôsob. Zuzana Pavlíková v motýliku na 100 metrov skončila na piatom mieste. Anna Stephanie Buhajová v tej istej disciplíne na desiatom mieste.

V kategórii 11-ročných plavcov Valerii Semotamovej dvakrát namerali čas, ktorý ju zaradil za stupeň víťazov – štvrté miesta v prsiach na 50 a 100 metrov. Oliver Verba v znaku na 100 metrov doplával na štvrtej pozícii a v motýliku na 100 metrov na piatej. Mária Balogáčová skončila štvrtá motýlik na 100 metrov, Matúš Adamec šiesty v znaku na 100 metrov a Petra Vasiľková desiata v motýliku na 100 metrov.

Trinásťročnej Eme Borščovej v motýliku na 100 metrov namerali v cieli čas, ktorým sa zaradila na šieste miesto v poradí. Nina Trebišovská dva razy doplávala na deviatej pozícii – 50 m znak a 100 m motýlik.

Na pretekoch štartovali aj Rastislav Fecenko, Adam Kulik, Michal PandošViktória Vrabľová, no do poradia do desiateho miesta sa nedostali.

Informácie a foto, na ktorej vidíte humenskú výpravu v Poprade, poskytol PK Chemes Humenné.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM