Rôzne

Podpinky v Humennom útočia: Niekto musí do lesa a za niekým prídu samé... Pozrite si FOTO z tohto dvora!

Podpinky, michalky, václavky, jesienky... Správne ale podpňovky. To je však úplne jedno, dôležité je, že nadišlo ich obdobie. Už cez víkend bolo k videniu v okolitých lesoch množstvo ľudí, no niekto ani nemusí do lesa... Pozrite si foto z humenského dvora!

Ilustračný obrázok k článku Podpinky v Humennom útočia: Niekto musí do lesa a za niekým prídu samé... Pozrite si FOTO z tohto dvora!
Zdroj: Dnes24.sk

Na dvore jedného z rodinných domov ich vyrástlo neúrekom. Veď si pozrite fotogalériu a posúďte sami. Ako pre náš denník prezradila majiteľka, v sobotu ráno tam ešte neboli. „A teraz sú už takéto veľké. Škoda, že sme si ich nevšimli už včera.“

Miesto, z ktorého pochádza väčšina fotiek, však nie je na tomto „podpinkovom“ dvore jediné, kde sa týmto chutným hubám darí. V okolí pňa bývalej čerešne ich býva ešte viac. „Už sú tu prvé mladé, malo by ich ale byť oveľa viac. Veríme, že ešte narastú, tak ako pravidelne každý rok,“ povedala majiteľka.

Zaiste nie je v Humennom tento výjav ojedinelý, takýchto dvorov musí byť oveľa viac. A aj keď prechádzka lesom má takisto svoje čaro, kto by týmto chutným hubám rovno pod nosom povedal nie? Veď taká polievka z podpiniek, to je pochúťka!

Vedeli ste, že?

Podpňovka obyčajná je jedlá huba a u mnohých veľmi obľúbená, je však takisto veľmi nebezpečným škodcom našich lesov, ktorý zapríčiňuje chorobu ich koreňov.

Podpinkové kráľovstvo na dvore jedného z rodinných domov v Humennom :)
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM