Rôzne

Pod Vinianskym hradom sa behalo: Akcia pomohla onkologickým pacientom i psiemu útulku

Pomáhať a dávať bolo mottom prvého ročníka charitatívneho krosového behu, ktorý sa uskutočnil v známej zemplínskej obci Vinné.

Ilustračný obrázok k článku Pod Vinianskym hradom sa behalo: Akcia pomohla onkologickým pacientom i psiemu útulku
Zdroj: TASR

Výťažok zo štartovného putuje na pomoc onkologickým pacientom v Michalovciach a tiež michalovskému útulku pre psy. Uviedol to organizátor podujatia Krosák pod hradom Ján Podstavský.

237 bežcov

Na štart pretekov sa podľa slov Podstavského, ktorý je učiteľom telesnej výchovy a športovým trénerom, v troch kategóriách postavilo 237 účastníkov. Najmladšími bežcami boli dvaja štvorroční chlapci, najstarší účastník mal 76 rokov.

Na štartovnom za dospelých sa organizátorom podarilo na charitatívne účely vyzbierať 1 400 eur. Polovicou zo sumy podporia michalovské onkologické oddelenie, druhá poteší prevádzkovateľov psieho útulku.

Známe tváre

Pre nápad usporiadať charitatívne preteky sa aktívny športovec rozhodol preto, lebo sa nestotožňuje s myšlienkou finančného odmeňovania pri podobných bežeckých podujatiach.

„Štandardné preteky sú zvyčajne len o športovcoch, a tam sa to väčšinou začína i končí. Chcel som urobiť niečo, čím by som k myšlienke urobiť niečo pre svoje zdravie pritiahol čo najviac ľudí, a zároveň som chcel preteky povýšiť a dať im pridanú hodnotu,“ vysvetlil Podstavský. Ako doplnil, voľba podporiť onkologických pacientov a psí útulok nebola náhodná. Jeho mama bola sama onkologickou pacientkou, k psom má blízko celá jeho rodina.

Garantom prvého ročníka charitatívneho krosového behu pod hradom Vinné bol maratónec a reprezentant Slovenska Gabriel Švajda, podujatie bez nároku na honorár moderovala Jana Hospodárová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Postrehli ste? Nové združenie ponúka Humenčanom a spol. kultúrne vyžitie, toto sú momentky z letných podujatí.

V OBRAZOCH: Nové združenie ponúka Humenčanom a spol. kultúrne vyžitie
30
Galéria
Zdroj: NERV Platforma

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM