Veronika Hunyadiová Správy

Pod oknami hučia kosačky: Začala sa prvá tohtoročná kosba

V Humennom sa musí pokosiť 76 hektárov. Zabezpečuje to 15 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Pod oknami hučia kosačky: Začala sa prvá tohtoročná kosba
Zdroj: Mesto Humenné

Technické služby mesta Humenné začali v uplynulých dňoch s kosbou trávnatých plôch v meste. Potrebné je pokosiť 76 hektárov plochy a vyčlenených je na to 15 zamestnancov.

„Samotnú kosbu realizujeme piatimi samochodnými kosačkami, k tomu sme nasadili tri traktory na odvoz pokosenej trávy a na miestach, kde sa nedostanú spomínané kosačky máme sedem koscov so strunovými kosačkami,“ ozrejmil Milan Kuruc, riaditeľ Technických služieb mesta.

Plán kosenia

V tomto roku začali pracovníci na Sídlisku I na uliciach Družstevná, Mierová a na výpadovke v smere do Michaloviec. „Momentálne sme na Sídlisku II, odkiaľ sa presunieme na Sídlisko IIA, pokračovať budeme na Sídlisko III, neskôr na Sídlisko pod Sokolejom. Na záver budú nasledovať mestské lokality Dubník, Lieskovčík, Kudlovce a Poľana," vymenoval Kuruc. Harmonogram kosby už podľa jeho slov nerobia. Pri zmenách počasia by totiž stratil zmysel.

Minulý rok sa v Humennom realizovalo šesť kosieb, rovnaký počet sa predpokladá aj v aktuálnom roku. „Počet záleží na počasí. Ak bude daždivé leto, tráva porastie rýchlo a bude potrebné kosiť častejšie. Ak bude leto horúce a suché, čaká nás najmenej päť kosieb,“ dodal Kuruc.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM