Rôzne

Počuli ste o Púpavienke? Humenská ZŠ Pugačevova má vlastný folklórny súbor, FOTO

Púpavienka, novovzniknutý súbor na Základnej škole Pugačevovej v Humennom, si pripravil zaujímavý program pri príležitosti stavania májov.

Ilustračný obrázok k článku Počuli ste o Púpavienke? Humenská ZŠ Pugačevova má vlastný folklórny súbor, FOTO
6
Galéria
Zdroj: ZŠ Pugačevova

Púpavienka? Možno ste o tomto novovzniknutom folklórnom súbore počuli a možno ešte nie. „Vystupujú v ňom žiaci prvého stupňa zo Základnej školy na Pugačevovej ulici v Humennom a vďaka pani učiteľke Dolobáčovej v sebe už od útleho detstva objavujú lásku k folklóru,“ ozrejmila Veronika Bobaľová zo ZŠ Pugačevovej.

A v posledný aprílový deň malé Púpavienky pripravili zaujímavý kultúrny program o stavaní mája. „Spevom, tancom, básňami nám priblížili, že stavanie mája je naozaj krásna a najfarebnejšia ľudová tradícia. Do programu sa zapojili aj žiaci deviateho ročníka, Anna Pipáková a Jakub Švec, ktorí prítomným porozprávali zaujímavosti o stavaní mája,“ opísala V. Bobaľová.

O výzdobu tejto kultúrnej akcie sa postarali žiaci 5. ročníka na vyučovacích hodinách Regionálnej výchovy. „Pod vedením pani učiteľky Jakubčovej sa venovali folklóru a z recyklova­teľného materiálu a zo zvyšných látok, ktoré už nikto nepotreboval, vytvorili nádherné bábiky. Pozadie folklórnych oblečení bábik podopĺňali novinovým papierom či notami. Výsledné práce sú naozaj obdivuhodné,“ poznamenala Veronika Bobaľová.

„Opäť môžeme potvrdiť, že máme naozaj šikovných a kreatívnych žiakov, ktorí s pomocou vyučujúcich dokázali, že ľudové tradície po našich predkoch sú naším klenotom, na ktorý nemáme zabúdať, a ktorý si máme chrániť,“ doplnila.

Pozrite si v pripojenej galérii fotografie z akcie.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

FOTO nového súboru v Humennom: Takto sa predviedla Púpavienka zo ZŠ Pugačevovej
6
Galéria
Zdroj: ZŠ Pugačevova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM