Michala Halásová Rôzne

Počasie už komplikuje dopravu: Pozrite si čerstvé informácie z ciest

Ak ste na cestách, dávajte si pozor. Súčasné poveternostné podmienky komplikujú dopravu. Prinášame vám aktuálnu situáciu na cestách Prešovského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Počasie už komplikuje dopravu: Pozrite si čerstvé informácie z ciest
Foto: Marcel Páleš

Na území Prešovského samosprávneho kraja sú po nočnom snežení všetky cesty zjazdné. Motoristi by však mali zvýšiť opatrnosť pri prejazde viacerých úsekov, na ktorých sa vytvorila poľadovica. Silné sneženie evidujú cestári v okresoch Bardejov, Snina, Medzilaborce, Svidník a Vranov nad Topľou, slabo sneží v Prešovskom a Popradskom okrese. Aktuálne teploty v kraji sa pohybujú v rozmedzí – 6 až 1 stupeň Celzia (Levoča).

Cesty prvej triedy sú momentálne väčšinou mokré. Vrstva kašovitého snehu do jedného až dvoch centimetrov pokrýva úseky Hutka, Humenné – Snina, Pusté Pole, Branisko a Mníšek nad Popradom. Na horských priechodoch Vernár, Podspády a Branisko, ako aj na trase Ubľa, sa nachádza snehová vrstva do dvoch centimetrov.

Úseky druhej kategórie ciest sú prevažne mokré. Vrstvu čerstvého, ako aj kašovitého snehu do dvoch centimetrov evidujú v okolí Vysokých Tatier aj na trasách Magura, Červený Kláštor, Bardejov – Raslavice, Čabalovce, Starina, Palota, Cemjata a I Herľany.

Cesty tretej triedy pokrýva vrstva čerstvého a utlačeného snehu od jedného do troch centimetrov.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove upozorňuje vodičov, aby vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky zvýšili opatrnosť pri prejazde úsekov ciest v okrese Bardejov, na ktorých sa vytvára poľadovica. Došlo tam už k viacerým dopravným nehodám.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM