Veronika Hunyadiová Správy

Počas Dušičiek sa dostanete na cintoríny v okolí Stariny aj autom

Vjazd áut do ochranného pásma budú sprevádzať prísne podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Počas Dušičiek sa dostanete na cintoríny v okolí Stariny aj autom
Zdroj: TASR

Sviatok všetkých svätých a Pamiatka zosnulých sa blíži a s nimi aj návštevy cintorínov a hrobov blízkych. Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) v tejto súvislosti povolí vjazd áut do ochranného pásma (OP) vodnej nádrže (VN) Starina (okres Snina) pre ľudí, ktorí chcú navštíviť cintoríny v tejto oblasti.

Prísne podmienky

Vodohospodári o tom informovali na sociálnej sieti. Vjazd vozidiel do ochranného pásma II. stupňa VN je povolený od 23. októbra do 4. novembra ale iba za dodržania niekoľkých podmienok. „Vjazd motorových vozidiel je možný iba cez vrátnicu pri VN Starina. Pri vstupe na vrátnici bude nahlásené EVČ motorových vozidiel a počet prepravovaných osôb," uvádza SVP.

Vstup do ochranného pásma I. stupňa VN Starina je zakázaný. Vodohospodári tiež upozorňujú, že sú zakázané akékoľvek činnosti, ktoré by mohli poškodiť alebo ohroziť množstvo a kvalitu vody alebo zdravotnú bezchybnosť vody vodárenského zdroja VN Starina.

„Zároveň upozorňujeme na povinnosť dodržania platných hygienických nariadení, v súvislosti s pandemickými opatreniami na zamedzenie šírenia vírusového ochorenia COVID 19, platnými v čase vjazdu do OP VN Starina, ako aj povinnosť dodržania poriadku a následnej likvidácie vzniknutých odpadov mimo OP, v súlade s platnou legislatívou," dodáva vodohospodársky podnik.

Foto: ilustračné

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM