Tomáš Šuhajda Samospráva

Po 20 rokoch je rozhodnuté: Spor o pozemky na Sídlisku III v prospech samosprávy

Humenská samospráva môže po 20 rokoch bez nárokov tretích osôb voľne nakladať a disponovať s pozemkami, na ktorých sa nachádza časť parkoviska pri malej železničnej stanici, ako aj časť objektu bývalých unimobuniek na Sídlisku III v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Po 20 rokoch je rozhodnuté: Spor o pozemky na Sídlisku III v prospech samosprávy
Zdroj: Dnes24.sk

Rozhodol o tom Najvyšší súd Slovenskej republiky. „Najvyšší súd zamietol dovolanie žalobcov. Tí sa domáhali zmeny rozsudku Krajského súdu v Prešove, ktorý ich žalobu voči mestu Humenné zamietol v celom rozsahu,“ informovala hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňáková.

Začalo to v roku 1992

Spor medzi mestom a desiatimi žalobcami odštartoval ešte v roku 1992. „Navrhovatelia v rámci reštitučných zákonov žiadali mesto o vydanie nehnuteľností, ktoré boli vyvlastnené ich rodičom pre výstavbu Sídliska III. Ako dôvod žaloby udali, že predmetný pozemok nikdy neslúžil na účel, na ktorý bol vyvlastnený,“ poznamenala Slivková Kirňáková.

Ako ďalej uviedla, dôvod žaloby posudzovali súdy počas 20 rokov trvania sporu rôzne. „Krajský súd v Prešove a potom aj Najvyšší súd SR napokon rozhodli, že dôvod žaloby neobstojí, lebo sporné územie slúžilo na výstavbu sídliska a do dnešného dňa ho verejnosť využíva ako parkovisko,“ uzavrela hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM