Tomáš Šuhajda Iné športy

Plávanie: Výborné výsledky najmladších Humenčaniek v celoslovenskej konkurencii

V dňoch 25. a 26. mája sa najmladšie humenské plavkyne predstavili na záverečnom podujatí letnej sezóny O pohár mesta Handlová. Opäť sa ukázali vo vynikajúcom svetle.

Ilustračný obrázok k článku Plávanie: Výborné výsledky najmladších Humenčaniek v celoslovenskej konkurencii
Zdroj: Dnes24.sk

Na podujatí sa zúčastnilo 224 pretekárov z 35 slovenských klubov medzi ktorými nechýbali ani štyri dievčatá Plaveckého klubu Chemes Humenné. Tie pod vedením trénera Ing. Zoltána Kirschnera výrazne prehovorili do poradia v prvej desiatke na Slovensku.

Najúspešnejšou humenskou plavkyňou na týchto pretekoch bola Lenka Melničáková, ktorá vo svojich obľúbených prsiarskych disciplínach vystúpila na najvyšší stupienok a prevzala si dve zlaté medaily za 50 m (42.73) a 100 m (1:35.47). Striebornú medailu si vyplávala v osobnom rekorde za 50 m motýlik (39.88) a svoje úspechy potvrdila ešte trikrát umiestnením na štvrtom mieste a jedenkrát na piatom mieste.

Sarah Čajbiková aj na týchto pretekoch potvrdila svoje schopnosti v znaku štvrtým miestom na 100 m trati a piatym miestom na polovičnej trati v osobnom rekorde.

Nina Vološinová v motýlikových disciplínach trošku zaostala za svojimi najlepšími časmi, ale aj napriek tomu sa umiestnila v prvej desiatke štartujúcich. Svoje osobné rekordy prekonala v prsiarskych disciplínach, v disciplíne 50 m znak a 100 m polohové preteky.

V Handlovej nechýbala ani Annamária Terkošová, ktorej výkony v krauliarskych disciplínach boli predpokladom dobrého umiestnenia v štafetách.

Predpoklady sa potvrdili a dievčatá sa v štafete 4× 50 m voľným spôsobom s časom 2:32,53 nielenže delili o strieborné medaily s Trnavčankami, ale v štafetovej disciplíne 4× 50 m polohové preteky s časom 2:50,12 krásne zavŕšili preteky v Handlovej ziskom zlatých medailí.

Zdroj, foto: PK Chemes Humenné

Plávanie: Výborné výsledky najmladších Humenčaniek v celoslovenskej konkurencii
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM