Komunálne voľby

Pipák sa rozhodol vzdať kandidatúry na humenského primátora: V prospech tohto muža

Kandidát na post primátora mesta Humenné Peter Pipák, ktorý do volieb išiel s podporou Slovenskej národnej strany, sa rozhodol vzdať kandidatúry.

Ilustračný obrázok k článku Pipák sa rozhodol vzdať kandidatúry na humenského primátora: V prospech tohto muža
Zdroj: Dnes24.sk

A to v prospech primátorského kandidáta Miloša Merička (OĽaNO, KHD, SaS, Strana občianskej ľavice, Strana práce, Progresívne Slovensko, Spolu – občianska demokracia). Potvrdil to samotný Peter Pipák.

Do predvolebnej kampane vstupoval podľa vlastných slov s myšlienkou, že ak sa majú veci v Humennom zmeniť k lepšiemu, je potrebné odstrániť polarizáciu spoločnosti, začať ľudí spájať a otvorene komunikovať. „Keďže chcem ostať verný tejto myšlienke, prijal som po porade s rodinou a svojimi najbližšími spolupracovníkmi dôležité osobné rozhodnutie, ktoré by malo prispieť k takej očakávanej a potrebnej zmene v Humennom. Rozhodol som sa odstúpiť z kandidatúry na primátora mesta v prospech najsilnejšieho protikandidáta súčasnej primátorky – Miloša Merička,“ uviedol s tým, že tak chcel okrem iného poukázať na potrebu vzájomnej spolupráce. „Pred svojimi osobnými očakávaniami som uprednostnil reálne potreby nášho mesta,“ doplnil. Jeho odstúpenie sa týka len kandidatúry na post primátora.

Na post primátora okrem spomenutého Miloša Merička kandidujú aj Peter Grundza (Strana moderného Slovenska), súčasná primátorka Jana Vaľová (Smer-SD, Most-Híd, Strana zelených Slovenska), Slavěna Vorobelová (Národná koalícia), Richard Žolna (Európska demokratická strana) a ako nezávislí kandidáti Michal Paraska, Miroslav Porochnavý, Vladimír Ragan a Miroslava Zajcevová.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM