Rôzne

Petícia obyvateľov Podskalky zabrala: Čo trápi ľudí v tejto rómskej osade?

Mestský úrad v Humennom obdržal petíciu od 313 občanov Podskalky. Následne ju prerokovali mestskí poslanci. Čo trápi ľudí v tejto rómskej osade?

Ilustračný obrázok k článku Petícia obyvateľov Podskalky zabrala: Čo trápi ľudí v tejto rómskej osade?
Zdroj: Dnes24.sk

Je to schátralé Komunitné centrum. „V svojej petícii občania Podskalky uvádzajú, že predmentné komunitné centrum roky slúžilo pre rôzne aktivity detí, mládeže a aj dospelých. Ďalej v petícii občania uvádzajú, že v súčasnosti, aj napriek tomu že budova je zatvorená, sa v nej pohybujú deti a prespávajú bezdomovci a občania majú obavy, aby nedošlo k nejakému úrazu a k rozkrádaniu budovy,“ píše sa v materiáloch z rokovania poslancov, ktorí rozhodovali o osude tejto petície.

Spomínaná budova pôvodne slúžila ako sklad uhlia pre základnú školu. Potom ju obyvatelia Podskalky svojpomocne opravili a následne využívali ako Komunitné centrum. Už v roku 2012 dalo mesto spraviť statický posudok a ten potvrdil, že skutkový stav objektu ohrozuje život a zdravie a na základe toho bol uzavretý.

Poslanci rokovali na nedávnom mestskom zastupiteľstve o návrhu vybudovať nové Komunitné centrum na Podskalke a jeho doplnenie do Investičných akcií mesta Humenné na rok 2014, keďže súčasnú budovu nie je možné užívať a ani ju zrekonštruovať. Tento návrh mestské zastupiteľstvo schválilo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM