Ondrej Petričko Krimi

Pekný úlovok: Michalovskí colníci zadržali 5 ton nelegálneho tabaku

Colníci z Michaloviec zaistili viac ako 5 ton nelegálneho rezaného tabaku. Bol ukrytý pod sušenými tabakovými listami. Predbežná škoda na cle a daniach je takmer 450 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Pekný úlovok: Michalovskí colníci zadržali 5 ton nelegálneho tabaku
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok vo večerných hodinách kontrolovali colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké kamión, ktorý mal prevážať sušené tabakové listy. „Nakoľko reálna váha sušených listov nesúhlasila s váhou uvedenou v dokladoch, colníci vyložili celý kamión a skontrolovali každú jednu krabicu,“ uviedla Klára Baloghová, hovorkyňa Colného úradu Michalovce.

Našli 5 ton nelegálneho tabaku

Colníci zistili, že kartóny sú sušenými listami naplnené len do polovice vo vrchnej časti. V spodnej časti bol nelegálne dovezený rezaný tabak, pripravený na výrobu cigariet. „Colníci otvorili 519 kartónov, v ktorých bolo nelegálne ukrytých 5 014 kg rezaného tabaku. Bulharský tabak smeroval z Ukrajiny na Slovensko a podľa dokladov bol určený pre príjemcu v Košiciach,“ prezradila hovorkyňa. Predbežná škoda na cle a daniach je vo výške 449 110,56 eur.

Vzorky rezaného tabaku sú momentálne v colnom laboratóriu, kde určujú druh a zloženie. Sušené tabakové listy boli vrátené majiteľovi. „V prípade nie je zatiaľ nikto obvinený, čaká sa na rozhodnutie vyšetrovateľa,“ dodala.

Foto: CÚ Michalovce

Colníci zadržali na ukrajinskej hranici 5 ton tabaku
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM